آمریکا و اسرائیل در سال ۲۰۱۷ میلادی درخواست داده بودند تا از سازمان یونسکو خارج شوند و بر اساس قوانین درخواست آنها در آخر سال ۲۰۱۸ میلادی اجرائی شد.
به گزارش افغان نیوز: به نقل از دویچه وله آلمان؛ آمریکا و اسرائیل باور داشتند که یونسکو علیه اسرائیل موضع جانبدارانه دارد و به همین دلیل از عضویت سازمان یونسکو انصراف دادند.
یک مقام وزارت امور خارجه اسرائیل یکشنبه گفت: «متأسفانه، یونسکو تبعیض سیستماتیک علیه اسرائیل را اتخاذ کرده است. این سازمان برای بازنویسی تاریخ توسط افرادی که از یهودیان و دولت اسرائیل متنفر هستند، استفاده میکند!"
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بیشتر برای برنامه میراث جهانی شناخته شده است که سایتهای فرهنگی را شناسایی میکند و هدف آن حفظ سنتها است.
همچنین برای دفاع از آزادی مطبوعات، ترویج آموزش برای زنان و مبارزه با افراط گرایی کار می کند. اسرائیل در ۱۹۴۹ به یونسکو ملحق شده بود.
زمانی که یونسکو اولین نهاد سازمان ملل متحد شد فلسطین را به عنوان یک عضو کامل در سال ۲۰۱۱ پذیرفت، دولت آمریکا به پرداخت مبالغ سالانه خود را که مبلغی حدود ۲۲ درصد کل بودجه این سازمان میشد، متوقف کرد.
اسرائیل هم پرداختهای خود را متوقف کرد.
سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیک بیش از پیش تیره شد؛ چرا که یونسکو قطعنامههایی را به تصویب رساند که به گفته مقامهای اسرائیلی روابط یهودیت با اماکن مقدس در قدس را نادیده میگرفت که شامل اشاره به حرم شریف تنها با نامهای عربی و انگلیسی و حذف عبری آن میشد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به آن گفت: "یونسکو اندک مشروعیت باقیمانده خودش را هم از دست داد."
سال ۲۰۱۷ یونسکو قطعنامه دیگری را تصویب کرد که موجب نگرانی مقامهای اسرائیل شد؛ یونسکو، بخش قدیمی شهر الخلیل در کرانه باختری را به عنوان یک میراث جهانی ارزشمند و در معرض خطر فلسطینی اعلام کرد.
ایالات متحده اعلام کرد از این سازمان بیرون میآید و به مدعی "برخورد جانبدارانه علیه اسرائیل" شد و اسرائیل هم به دنبال آن دست به اقدام مشابهی زد.
ایالات متحده آمریکا و اسرائیل تصمیمات خودشان را سال ۲۰۱۷ اعلام کردند اما طبق اساسنامه یونسکو، خروج در پایان سال بعد اجرایی میشود که در این مورد ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸ اجرایی شد.
پیام ها