بایدن-مجوز-استفاده-از-سلاح‌های-دوربرد-را-به-اکراین-داد

جو بایدن رییس‌جمهور امریکا در اقدامی بحث‌برانگیز در آخرین روز‌های ریاست‌جمهوری خود به اوکراین اجازه داد که از موشک‌های دوربرد برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه استفاده کند.

به گزارش افغان نیوز؛ این تصمیم در حالی اتخاذ شده که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، چنین اقدامی را به‌عنوان یک عمل جنگی قلمداد کرده است.

این تسلیحات احتمالاً در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم کره شمالی برای اعزام هزاران نیروی نظامی به روسیه در حمایت از تهاجم این کشور به اوکراین مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

با این حال، مقام‌های اوکراینی می‌گویند که در حملات موشکی روسیه در یک‌شنبه شب و روز دوشنبه ۲۸عقرب به شهرهای سومی و اودسا دست‌کم ۲۱ نفر کشته و بیش از صد نفر مجروح شدند.

اوله کیپر، فرمانده نظامی ناحیه اودسا، در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشته که در حمله موشکی روسیه که حوالی ظهر روی داد، ۱۰ نفر کشته و ۳۹ نفر، از جمله یک کودک، مجروح شدند.

در این حمله تعدادی ساختمان مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی به خصوص در مرکز شهر اودسا به شدت آسیب دیدند.

وزارت وضعیت اضطراری اوکراین نیز اعلام کرد که در حمله موشکی شب گذشته به سومی، شهری واقع در ۴۰ کیلومتری مرز روسیه، ۱۱ نفر، از جمله دو کودک، کشته و ۸۹ نفر مجروح شدند.

گفته می‌شود که تصمیم بایدن پس از ماه‌ها فشار از سوی ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، اتخاذ شد. زلنسکی استدلال کرده بود که محدودیت‌های امریکا مانع از توانایی اوکراین برای جلوگیری از حملات روسیه به شهرها و زیرساخت‌های انرژی این کشور شده است.

یکی از تسلیحاتی که اوکراین ممکن است از آن استفاده کند، موشک هدایت‌شونده دوربرد اتکمز (ATACMS) است. این موشک می‌تواند به یک نقطه عطف در جنگ میان روسیه و اوکراین تبدیل شود.

موشک اتکمز که توسط شرکت لاکهید مارتین، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های هوافضا و صنایع دفاعی آمریکا، تولید می‌شود، به فرماندهان نظامی قابلیت «قدرت آتش فوری برای پیروزی در نبرد عمقی» را می‌دهد.

 این موشک حامل یک کلاهک جنگی انفجاری ترکش‌زا به وزن 500 پوند (227 کیلوگرم) است و برد آن تا 300 کیلومتر (186 مایل) می‌رسد. به دلیل سرعت بالای این موشک، رهگیری آن بسیار دشوار است.

اتکمز به یک سامانه جی‌پی‌اس پیشرفته مجهز است و قابلیت حمل مهمات خوشه‌ای را دارد. هنگام شلیک، این موشک خوشه‌ها را در هوا آزاد می‌کند و به‌جای یک کلاهک منفرد، صدها بمب کوچک را در منطقه مورد نظر پخش می‌کند.

در واکنش به این خبر مقام‌های روسیه به اعطای مجوز کشور‌های غربی از جمله امریکا، فرانسه و انگلیس به استفاده ارتش اوکراین از تسلیحات دوربرد برای حمله به خاک این کشور هشدار دادند.

به نقل از رویترز، یک مقام ارشد روس گزارش داد که مجوز واشنگتن به کی‌یف برای استفاده از تسلیحات و موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه "منجر به نابودی اوکراین خواهد شد.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در این زمینه به موضع ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور این کشور درباره این تصمیمی اشاره و تاکید کرد که پوتین قبلا نظر خود را در این زمینه صراحتا بیان کرده است.

پیشتر پوتین گفته بود که تصمیم بالقوه برای استفاده از موشک دوربرد غرب علیه روسیه به معنای دخالت مستقیم ایالات متحده و سایر کشور‌های ناتو در درگیری در اوکراین است.

وی هشدار داد که این گام ماهیت درگیری را تغییر خواهد داد و روسیه تصمیمات لازم را بر اساس تهدیداتی که با آن مواجه خواهد شد، اتخاذ می‌کند.

از آغاز تهاجم نظامی و تحت تأثیر حملات موشکی و پهپادی مداوم روسیه بخش قابل توجهی از نیروگاه‌ها و زیرساخت‌های تولید و انتقال انرژی در اوکراین به شدت آسیب دیده و جریان انتقال برق در مناطق مختلف این کشور مدت‌ها قطع شده است.

بایدن مجوز استفاده از سلاح‌های دوربرد را به اکراین داد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد