حدود-دو-میلیون-نفر-در-سال-جاری-آواره-شده-اند

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اظهار داشته است که ناامیدی میلیون ها مرد، زن و اطفال آواره یک لکه در وجدان جمعی ما می باشد که تا پایان سال ۲۰۱۶ رکورد ۶۵،۵ میلیون از خانه ها و کشورهای شان بیجا شده بودند. از این میان، حدود ۲۲،۵ میلیون نفر به عنوان مهاجر ثبت نام شده اند.

به گزارش افغان نیوز: فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از آواره شدن دو میلیون نفر در سال جاری سخن گفته است. گراندی که روز دوشنبه در جریان نشست سالانه کمیته اجرائیه این کمیساریا در شهر ژنیو سویس سخن می گفت، ابراز داشت که تا پایان سال ۲۰۱۶ رکورد ۶۵،۵ میلیون از خانه ها و کشورهای شان بیجا شده بودند. از این میان، حدود ۲۲،۵ میلیون نفر به عنوان مهاجر ثبت نام شده اند.

گراندی در این نشست گفت: «ناامیدی میلیون ها مرد، زن و اطفال که مجبور به ترک خانه و کاشانه های شان شده اند و آوارگی زندگی آنان را در مسیر نامعلوم سوق داده است، یک لکه در وجدان جمعی ما می باشد».

این مقام سازمان ملل با اشاره به نیازمندی جدی بیش از نیم میلیون مسلمان روهینگیا که از ۲۵ آگست سال جاری به این طرف به بنگله دیش پناه برده اند، خواستار همکاری های بیشتر جامعه جهانی و حمایت از آنان گردید.

او گفت که در همین مدت حدود ۵۰ هزار نفر از سودان جنوبی و ۱۸ هزار دیگر از جمهوری افریقای مرکزی به دلیل منازعات جاری پا به فرار نهاده اند.

به بیان گراندی، جنگ ویرانگر جاری در سوریه سبب بیجا شدن اجباری رقم بلندی شده است. او همچنان علاوه کرد که افزون بر آن، هنوز هم غیرنظامیان آتش جنگ را در داخل این کشور تحمل می کنند.

رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هشدار می دهد که حقوق پناهجویان در بخش های مختلف جهان از جمله اروپا و ایالات متحده نقض شده و حمایت چندان از آنان صورت نگرفته است. او همچنان علاوه کرد که "در برخی موارد، افکار عمومی به دلیل اظهارات غیرمسئولانه سیاسیون وحشت زده شده است".

نظر به اظهارات فلیپو گراندی، "مسدود بودن مرزها ... سیاست سختگیرانه در بررسی پرونده های پناهجویان، زندانی شدن مبهم در شرایط وحشتناک و اعمال فشار به هدف بازگشت سریع پناهجویان با تاسف افزایش یافته است".

رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در خصوص اسکان دهی پناهجویان گفت: « نزدیک به ۱،۲میلیون مهاجر، نیازمند اسکان مجدد در سراسر جهان هستند». او با توجه به رقم بلند نیاز به اسکان مجدد، از قابل دسترس بودن حدود کم تر از صد هزار محل ابراز نگرانی کرد که این رقم در سال گذشته کاهش ۴۳ درصدی نیز داشته است. گراندی بخش دیگر چالش در برابر سازمان زیر امرش را کاهش چشمگیر وجه مالی بیان کرد که به گفته او "با خواست های تحقق ناپذیر مواجه شده اند". این چالش سبب شده است که در برخی موارد پناهجویان از حفاظت محروم شده و جوامع میزبان بدون حمایت باقی بمانند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان حدود ۴،۴ میلیارد دالر در سال ۲۰۱۶ در اختیار داشت ولی این مبلغ در سال جاری ۴۱ درصد کاهش داشته است.

حدود دو میلیون نفر در سال جاری آواره شده اند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد