رسانههای بینالمللی به نقل از ستارهشناسان ناسا از کشف سیارکی خبر دادهاند که احتمال برخورد آن با زمین در آینده وجود دارد.
به گزارش افغان نیوز: روزنامه گاردین گزارش داده که بر اساس محاسبات اولیه، احتمال برخورد این سیارک با زمین یک در ۸۳ برآورد شده است.
این جرم آسمانی که «وایآر۴ ۲۰۲۴» نام گرفته، حدود ۶۰ متر پهنا دارد و در حال حاضر در فاصله ۴۳ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.
این روزنامه گفته، این سیارک ممکن است در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ (دوم دی ۱۴۱۱) به فاصله ۱۰۶ هزار و ۲۰۰ کیلومتری زمین برسد.
این فاصله اندکی بیشتر از فاصله ماه تا زمین است، اما دانشمندان همچنان مسیر حرکت آن را زیر نظر دارند.
به گفته دانشمندان ناسا، در صورت برخورد، مناطق احتمالی که در مسیر این سیارک قرار دارند شامل امریکای جنوبی، اقیانوس اطلس و جنوب صحرای آفریقا است. این مناطق به عنوان «کریدور خطر» شناخته میشوند.
البته محققان تأکید دارند که مسیر حرکت این جرم فضایی هنوز در حال بررسی است و با گذشت زمان، دادههای دقیقتری در مورد خطر برخورد احتمالی آن ارائه خواهد شد.
دانشمندان هشدار دادهاند که اگر این سیارک به زمین برخورد کند، میتواند یک انفجار هوایی مشابه واقعه تونگوسکا در سال ۱۹۰۸ در سیبری ایجاد کند.
در آن حادثه، یک جرم آسمانی که گمان میرود یک سیارک یا شهابسنگ بوده، در منطقهای نزدیک رودخانه پودکامنایا تونگوسکا در روسیه منفجر شد. شدت این انفجار به اندازهای بود که بیش از ۸۰ میلیون درخت در مساحت ۲۱۵۰ کیلومتر مربع را نابود کرد.
برخورد سیارکهای اینچنینی معمولاً باعث ایجاد یک دهانه برخوردی نمیشود، بلکه با انفجار در جو، موجهای شوکی شدیدی ایجاد میکنند که میتوانند خسارتهای جدی به مناطق مسکونی وارد کنند.
دانشمندان معتقدند که بررسی این سیارک و مسیر حرکت آن میتواند در پیشبینی و کاهش خطرات ناشی از چنین رویدادهایی در آینده نقش مهمی ایفا کند.
در سالهای اخیر، ناسا و دیگر سازمانهای فضایی جهان برنامههایی را برای پدافند سیارهای طراحی کردهاند. یکی از این برنامهها آزمایش تغییر مسیر سیارک دارت (DART) بود که در سال ۲۰۲۲ با موفقیت انجام شد.
در این آزمایش، ناسا توانست مسیر حرکت یک سیارک را از طریق برخورد یک فضاپیما تغییر دهد.
در حال حاضر، ستارهشناسان در حال بررسی دقیق مسیر وایآر۴ ۲۰۲۴ هستند و انتظار میرود در ماههای آینده اطلاعات جدیدی درباره احتمال برخورد و راههای مقابله با آن منتشر شود.
پیام ها