نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرده است که امریکا با بیان اظهاراتی در مورد اقدام سایر کشورها برای بازسازی افغانستان، به دنبال تغییر مسوولیت در وضعیت بحرانی این کشور است.
به گزارش افغان نیوز؛ خبرگزاری تاس امروز( چهارشنبه، 6 دلو) به نقل از واسیلی نبنزیا، نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل متحد، نگاشته است: «تلاشهای دولت ایالات متحده برای موفق نشاندادن سیاست خود در افغانستان، ریاکارانه به نظر میرسد».
نبنزیا افزوده است؛ ۲۰ سال حضور امریکا و ناتو در افغانستان را به سختی میتوان پیروزمندانه توصیف کرد.
او حضور امریکا در افغانستان را ناموفق توصیف کرده و گفته است، ایالات متحده با ماموریت مبارزه علیه تروریزم وارد افغانستان شد اما؛ حضور امریکا و ناتو تنها موقعیت افغانستان را به عنوان کانون تروریزم و مواد مخدر تضمین کرد و نتیجه برعکس داشت.
نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل گفته است که طی سالهای حضور امریکا در افغانستان، به غیر از القاعده و گروههای تروریستی وابسته به آن، یک گروه تروریستی دیگر ظهور کرد و در افغانستان جا گرفت.
واسیلی نبنزیا تصریح کرده است که داعش در افغانستان با حضور امریکا ظهور کرد و تولید مواد مخدر به اوج بیسابقه رسید.
او با بیان این که وضعیت اجتماعی – اقتصادی در افغانستان اسفناک باقی مانده است، ادعا کرده است که «میلیاردها دالر پول تزریقشده به دستان فاسد امریکا رسید» و افغانستان بدون هیچ چشماندازی برای توسعه متکی به خود، به یک کشور وابسته کامل تبدیل شد.
نماینده دایمی روسیه گفته است که حضور چندین ساله امریکا در افغانستان به قیمت جان هزاران افغان و امریکایی تمام شد و میلیاردها دالر خرج شد و در نهایت، گفتگوهای جداگانه با طالبان پشت سر افغانها، کمکهای مالی برای رژیم متزلزل اشرف غنی و صعود طالبان به قدرت منجر به خروج غیرمسوولانه نیروهای امریکایی شد.
در این بیانیه این مقام روسی آمده است: «در این پسزمینه، تلاشهای امریکا برای جابهجایی مسوولیت بحران کنونی افغانستان و همچنین ادعاهای آنها مبنی بر این که دیگر کشورها باید افغانستان را پس از ۲۰ سال حضور نیروهای ناتو بازسازی کنند، ریاکارانه به نظر میرسد».
او تاکید کرده که ارتش امریکا حملات هوایی بدون تفکیک را انجام داد، غیرنظامیان از جمله« زنان و کودکان را بدون اتهام یا محاکمه به قتل رساند تا چیزی درباره شرکتهای نظامی خصوصی که در افغانستان فعال بودند، نگوییم».
این در حالی است که نظامیان امریکایی و متحدان این کشور به تاریخ 15 اگوست افغانستان را پس از 20 سال جنگ ترک کردند. خروج نظامیان امریکایی از افغانستان با انتقادهای تند در میان نظامیان و سیاستگران این کشور مواجه شد و این خروج را غیر مسوولانه از سوی دولت جو بایدن توصیف کردند.
پیام ها