شماری از اعضای شورای ولایتی غزنی میگویند که در چند روز اخیر، جنگجویان گروه طالبان در ولسوالیهای گیلان، زنخان و آببند این ولایت نشستهای متعدد دایر کرده و قصد دارند در روزهای آینده از چند جهت بر شهر غزنی حملات گسترده انجام دهند.
به گزارش افغان نیوز: حسن رضا یوسفی، عضو شورای ولایتی غزنی امروز( شنبه، 7 سرطان) به آژانس افغان نیوز گفت که در چند روز اخیر تجمع گروه طالبان در فاصله میان ولسوالی زنخان غزنی و خروار لوگر بیشتر شده و رهبران این گروه در ولسوالیهای گیلان، زنخان و آب بند نشستهای زیادی را دایر کرده و قصد حملهبر غزنی را دارند.
آقای یوسفی گفت که اگر مقامهای امینتی بر نقاط مشخص ولایت غزنی که جنگجویان گروه طالبان در آن تجمع دارند، حملات هدفمند و پاسگاههای امنیتی را اکمال و تجهیز نکنند، غزنی در وضعیت بد امنیتی قرار خواهد گرفت.
یوسفی از افزایش ناامنیها در دره قیاق یادکرده و گفت: «این دره ناامنترین مسیر در غزنی است که در یک سال بیش از 100 نفر از مردم ملکی و نیروهای امنیتی توسط طالبان کشته و زخمی شدهاند و روز گذشته نیز یک نفر ملکی در این دره به قتل رسید».
به گفته این عضو شورای ولایتی غزنی؛ قرار بود که در یک سال گذشته 9 پاسگاه امنیتی از سوی اردوه، امنیت و فرماندهی امنیه ولایت غزنی در مسیر دره قیاق ایجاد شود؛ اما «متأسفانه» تا اکنون این پاسگاهها ایجاد نشده و پاسگاههای که وجود داشت، برچیده شده است.
آقای یوسفی افزود که دلیل دیگر ناامنی در این دره عدم ایجاد اردوی محلی و مشکلات در طرزالعمل پولیس محلی دره قیاق است که باید نهادهای امنیتی توجه جدی نمایند. او تأکید کرد که پول و امکانات پاسگاههای خیزش مردمی دره قیاق حیف میل شده و اکنون هیأت تعیینشده تا این مسئله را پیگیری کند.
او بیان کرد که نیروهای امنیتی در ولسوالیهای غزنی با کمبود تجهیزات مواجه هستند و فرماندهی امنیه بیشتر ولسوالیها حتی یک تانک هاموی هم ندارد تا با امکانات و تجهیزات کافی در مسیری که مرکز را به ولسوالیها وصل میکند، با طالبان مقابله کند.
یوسفی تأکید کرد که وزارت های داخله، دفاع و ریاست امینت ملی باید توجه جدی در قسمت تشکیلات و تجهیزات پولیس و اردوی ملی غزنی نمایند؛ زیرا تنها در لوای سه این ولایت دستکم 1700 نفر با کمبود پرسنل مواجه است.
به گفته آقای یوسفی؛ طالبان تنها در ولسوالیهای مالستان، جاغوری و بخشهای از ناور فعالیت ندارند، اما تمامی ولسوالیهای دیگر این ولایت را تحت کنترل دارند و حکومت تنها در ساختمان ولسوالیهای مقر، گیلان دهیک و قرهباغ حاکمیت دارد.
این عضو شورای ولایت غزنی افزود؛ زندانیان گروه طالبان که از بند حکومت رهاشده، دوباره به میدان جنگ برگشتهاند« وقتی حکومت در برابر حفظ جان و امنیت مردم تعهد ندارد، این غیرمنطقی است که به طالبان اعتماد کرده و از آنان انتظار پابندی به تعهد داشته باشیم.»
او در مورد درآمد طالبان گفت که این گروه از مردم غزنی مالیات کمرشکن و گزاف میگیرند و تنها از بزرگراه نمبر دوم دره قرهباغ روزانه یکمیلیون افغانی و از بزرگراه نمبر یک روزانه دو میلیون افغان درآمد دارند.
خالق داد اکبری، عضو دیگر شورای ولایتی غزنی نیز گفت که نیروهای امنیتی و دفاعی در غزنی با کمبود تشکیلات و تجهیزات مواجه هستند و حکومت مرکزی هم در 20 سال گذشته نتوانسته که تشکلات نیروهای امنیتی و دفاعی را تکمیل و تجهیز نماید.
هماکنون در کنار گروه طالبان، گروه داعش و القاعده نیز در غزنی فعالیت دارند و جنگجویان گروه داعش در ولسوالی ناوه میدان آموزش نظامی دارند که از این موضوع هم حکومت افغانستان و هم قوتهای بینالمللی آگاهی دارند. و اینکه «چرا در برابر آنان اقدام نمیکند، برای مردم غزنی پرسش جدی را خلق کرده است».
آقای اکبری در مورد ناامنیها در دره قیاق گفت؛ جنگجویان گروه طالبان قصد دارد که راه رفتوآمد مردم را از این دره متوقف کنند و همهروزه موترهای مردم ملکی با ماین کناره جادهای و یا هم کمین طالبان مواجه میشود.
این درحالی است که رحمت الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی نیز هشدار داده که گروههای تروریستی داخلی و خارجی به رهبری شاخه شبهقاره هند القاعده در حال اكمالات از راه پكتيكا و زابل از آنسوى خط ديورند هستند و برای یک حمله بزرگ بالای غزنی آمادگی میگیرند.
آقای نبیل در صفحه رسمی فسبوک اش نوشته است که رهبران مهم اين شاخه القاعده در هفته هاى اخير بين ولسوالى خاك افغان زابل، ولسوالى ناوه غزنى، ولسوالى خروار ولايت لوگر و ولسوالى هاى گيان، برمل و گومل ولايت پكتيكا و دره ى شوال وزيرستان در رفت و آمد بودند و در دره شوال ملاقات هاى مخفى و مرموز با افراد نامعلوم داشتند.
وی افزوده است که اگر طالبان واقعن در قبال مذاكرات صلح صادق هستند از اين حمله بايد جلو گيرى نمايند در غير آن نشانده اين خواهد بود كه رهبران طالبان در قطر بالاى واقعيت هاى اصلى جنگ در افغانستان حاكم نيستند!

پیام ها