نمایندگان ویژه کشورهای کانادا، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، ناروی، کوریای جنوبی، سوئیس، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده در بیانیهای مشترک نگرانی عمیق خود را از گزارشهای مربوط به ممنوعیت آموزش طبی برای دختران در افغانستان ابراز کردند.
به گزارش افغان نیوز؛ آنان به عواقب این تصمیم هشدار دادند و گفته اند که این امر میتواند پیامدهای فاجعهباری برای تمامی مردم افغانستان داشته باشد.
هرچند این ممنوعیت تاکنون بهطور رسمی از سوی امارت اسلامی تأیید یا رد نشده، اما به دانشجویان دختر در نهادهای خصوصی آموزشی گفته شده است که تا اطلاع ثانوی از حضور در صنفها خودداری کنند.
همچنان در بیانیه مشترک، نمایندگان گروه مثبت۷ بر اهمیت مقابله با حملات هراسافگنی در افغانستان تأکید شده و از امارت اسلامی خواستند که اقدامات مؤثرتری برای تضمین امنیت کشور انجام دهد. همچنین، برگزاری گفتگوی ملی فراگیر را راهی اساسی برای دستیابی به ثبات پایدار در افغانستان دانستند.
نمایندگان کشورهای گروه «مثبت۷» تأکید کردند که بحران انسانی جاری در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه گسترده است. آنها از سازمانهای غیردولتی بینالمللی که نقش کلیدی در ارائه این کمکها ایفا میکنند، قدردانی کرده و خواستار رفع هرگونه محدودیت در فعالیتهای این سازمانها شدند.
در این بیانیه همچنین بر لزوم همکاری کشورهای منطقه برای مقابله با تهدیدات مشترک، از جمله تروریزم و مهاجرت غیرقانونی، تأکید شد.
نمایندگان از تلاشهای کشورهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی برای حمایت از حقوق زنان و دختران افغانستان قدردانی کردند و این اقدامات را گامی مثبت در راستای تعامل با امارت اسلامی دانستند.
این نشست که در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ در ژنو برگزار شد، با حضور نمایندگان یوناما، گزارشگر ویژه حقوق بشر، بانک جهانی و سازمان همکاری اسلامی همراه بود. در این نشست بر ضرورت هماهنگی بینالمللی برای کمک به مردم افغانستان و حفظ امنیت منطقه تأکید شد.
پیام ها