به گزارش افغان نیوز: وزارت احیاء وانکشاف دهات می گوید که راه سازی، آبرسانی، انکشاف صنایع روستایی، میثاق شهروندی ولیتاکا، پنج برنامه مهم وزارت احیاء وانکشاف دهات را تشکیل می دهند.
مجیب الرحمان کریمی، وزیر احیاء وانکشاف دهات که روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری در مرکز اطلاعات ورسانه های حکومت دست آوردهای چهار ساله این وزارت را ارائه کرد.
وی گفت: "در برنامه ملی انکشاف صنایع روستایی، در جریان چهار سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار شغل به گونه مستقیم وغیر مستقیم ایجاد شده، بیش از ۵ هزار گروپ پس انداز زنانه ومردانه در ۵ ولایت کشور به وجود آمده، ۶۰۰ تشبث کوچک در عرصه تولید صنایع دستی، صنایع تولیدی وخوراک فراهم شده که هرکدام ده ها فرصت شغلی ایجاد کرده است".
در بخش آبرسانی، میزان دسترسی جامعه روستایی به آب صحی در سال ۱۳۹۷ به ۶۳ درصد رسیده در حالیکه این میزان در سال۱۳۹۳ بیست وهفت درصد بوده است. قرار است تاسال ۱۳۹۹، صد درصد مردم دهات به آب صحی دسترسی پیدا کنند.
در طول چهار سال گذشته نزدیک به ۱۱۵ میلیون دالر در سکتور آبرسانی در سراسر کشور هزینه شده ونزدیک به ۳ میلیون و۵۰۰ هزار نفر از این پروژه ها مستفید گردیده اند.
بیش از ۱۴۴ میلیون دالر در بخش آبیاری زراعتی هزینه شده که بیش از ۴ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است.
در پروژه های برنامه راه سازی، ۱۵۴۰ کیلومتر سرک روستایی و ۳۴۰۰ متر پل درمسیر جاده های روستایی اعمار گردیده است. این پروژه ها ۳ میلیون و۲۰۰ هزار روز کاری ایجاد کرده اند.
در برنامه میثاق شهروندی که مهمترین برنامه انکشافی دولت افغانستان و وزارت احیاء وانکشاف دهات در ده سال آینده خواهد بود، تا اکنون ۳۴ ولایت، ۱۲۴ ولسوالی تحت پوشش قرار گرفته و ۸۰۲۴ شورای انکشافی انتخاب گردیده است. همچنان پلان های انکشافی ۶۷۸۴ قریه ترتیب شده و۵۳۲۹ پروژه انکشافی تا اکنون تصویب شده است که از این میان ۲۶۲۸ پروژه زیر کار قرار دارد.
در چارچوب پروژه لیتاکا از آغاز فعالیت آن از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۷ ، برای بیش از ۹۶۰ زن به گونه مستقیم و۶۷۲۰ تن دیگر به شکل غیر مستقیم، زمینه کار فراهم شده است. در همین حال برنامه های ملموس وقابل توجهی در تشکیل گروه های پس انداز، گروپ های تولیدی و رشد تشبثات خصوصی انجام یافته است.
در یک برنامه جدید که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده برای ۵۰۰ هزار نفر که عمدتاً عودت کننده گان اند ومهارت های صنایع دستی را دارند در ۳۴ ولایت کشور زمینه کار فراهم می شود. ۸۰ درصد این رقم را بانوان تشکیل می دهند.