آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 10700 | تاریخ : 1397/08/25-08:10:03 |پرینت

آلودگی محیط زیستی؛ مرگ خاموش شهروندان

آلودگی-محیط-زیستی؛-مرگ-خاموش-شهروندان
آگاهان و مسوولان محیط زیست می گویند؛ آلودگی محیط زیست مانند پدیده های تروریستی، حیات بشر را در تمام کشور های جهان مخصوصا در افغانستان به خطر مواجه نموده است. بنابراین برای بلند بردن سطح آگاهی شهروندان، تمام خبرنگاران باید بصورت مسلکی گزارش های تولیدی و تحقیقی ارائه نمایند.

به گزارش افغان نیوز: صدیق الله توحیدی، رییس اجرایی کمیته مصونیت خبرنگار افغانستان، روز پنج شنبه(24، عقرب) در "جلسه ماهانه شبکه خبرنگاران محیط زیست" گفت که محیط زیست آلوده مانند موضوعات تروریستی در تمام کشور های جهان، حیات بشر را به خطر انداخته است. بنابراین باید از طریق اطلاع رسانی سطح آگاهی مردم بلند برده شود تا در حفظ محیط شان توجه جدی داشته باشند و از پیامد های منفی آن مطلع شوند.

وی افزود؛ خبرنگاران با مسایل اساسی نباید سطحی برخورد نمایند بلکه بصورت مسلکی گزارش های تحقیقی و تولیدی کار نمایند، زیرا از یک طرف باعث می شود آگاهی شهروندان را نسبت به مضررات آلودگی محیط زیستی بلند می برد و از سوی دیگر  انجام یک وجیبه انسانی و ایفای مسوولیت وجدانی می باشد.

در همین حال طارق اقتداری، رییس نهاد نسل مثبت گفت که توجه به محیط زیست یکی از کار های اساسی این نهاد می باشد. زیرا اگر محیط آلوده داشته باشیم، تنفس در همچون محیط، کیفیت زندگی را به صفر تقرب می بخشد.

آقای اقتداری تصریح کرد که نهاد نسل مثبت برای ایجاد تغییرات بنیادی در اذهان نسل آینده کشور، برنامه های هنری و ورزشی را در مکاتب هرات و مزار شریف راه اندازی نموده است. وی گفت که با راه اندازی مسابقات نقاشی در مکاتب ولایات متذکره بیش دوصد تابلو را دریافت کرده ایم که هر کدام در حفظ و مراقبت از محیط زیست تصویر زیبایی را در جامعه انعکاس می دهد.

وی گفت؛ ضمن اینکه از طریق هنر به مسایل محیط زیست توجه صورت گرفته، با راه اندازی مسابقات ورزشی ده روزه در ولایت های هرات و مزار و تاسس روز نارنجی نیز تلاش شده تا اذهان نسل جدید نسبت به آلودگی محیط زیست حساس شود و در آینده بتوانیم نسل پاک و محیط پاک داشته باشیم.

طارق اظهار داشت که امسال تصمیم داریم تا موضوع محیط زیست بصورت جدی تر در صنوف چهارم و پنجم مکتب نیز  گنجانیده شود تا اذهان کودکان از ابتدا حساس به بار آورده شوند و از طریق تعلیم و تربیه، مضررات کثافات و قدر محیط زیبا و هوای صاف را درک کنند و درآینده شهروندان خوبی این کشور باشند.

این درحالی است که افغانستان با وجود نداشتن صنعت قوی و منابع مهم آلاینده آب و هوای کره زمین، سهم مشخصی را در روند آلودگی محیط زیست به خود اختصاص داده است. آمار ها نشان می دهد که بیماری های ناشی از آلودگی محیط زیست، تنها در شهر کابل، پایتخت این کشور، در هر سال ده ها نفر را به کام مرگ می کشاند.