به گزارش افغان نیوز: عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در یکی از نشستهای فرعی کنفرانس ژینو تحت نام "مصونیت غذایی در هنگام خشکسالی" گفت که در این مرحله باید در باره اقدامات و طرحهای درازمدت فکر نماییم، چون مطالعات در مقیاس جهانی نشان میدهد که در درازمدت خشکسالی از بین نمیرود.
وی افزود؛ ما میدانیم که اقلیم و آب و هوا در حال تغییر است و خشکسالی و طوفانها در آینده بدتر میشوند. بنابراین باید به برنامههای کمکهای عاجل انسانی توجه جدی و عاجل نماییم و توان مقاومت کشورهایی آسیب دیده مانند افغانستان را در درازمدت و آینده بالا ببریم.
یکی از راههای تقویت مقاومت که با نشست امروز ما نیز پیوند نزدیک دارد توجه به زراعت است. زراعت ستون فقرات اقتصاد افغانستان را تشکیل میدهد. حدود ۶۵٪ مردم ما به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای امرار معیشت و زندگی خود متکی به زراعت اند که امنیت غذایی بیشترین مناطق اطراف را فراهم میسازد.
آقای عبدالله گفت: زراعت و بخشهای مربوط به زراعت در معرض تهدید جدی تغییر اقلیم و آب و هوا قراردارند که نمونهای از آن را در خشکسالی فعلی مشاهده مینمایید که باعث تخریب و صحرایی شدن اراضی زراعتی گردیده که این به نوبهی خود باعث کاهش تولید، ناامنی غذایی، بحران اقتصادی، بیجایی مردم و از دست دادن زندگی میگردد.
رییس اجراییه تصریح کرد که در نمونهی ما از دست دادن معیشت میتواند افراد را به جرم و جنایت بکشاند یا در بدترین حالت زمینه را برای جلب و جذب آنان از سوی گروههای مسلح مخالف حکومت فراهم سازد.
به باور وی؛ در نمونهی افغانستان که از منابع سرشار طبیعی برخوردار است یکی از راههایی که میتوان حوادث طبیعی و یا ساختهی دست بشر را مدیریت نمود استفاده بهینه از نقاط قوت و تواناییهای ما است. ما به این نتیجه رسیدهایم که مدیریت بهتر آب و استفاده از سیستمهای آبیاری قابل انطباق در سالهای پیشروی، اگر خواهان خودکفایی در بخشهای کلیدی زراعت و مالداری باشیم، از اهمیت بالای برخوردار است.
عبدالله گفت: ما زمینه و نیاز برای بهبود را در بخش مدیریت و رسیدگی به چالشهای کنونی و آینده میبینیم. اما استفاده از تجربههای مختلف از بخشهای دیگر جهان و گردآمدن کارشناسان و اهل خبره میتواند ما را در بهینه ساختن کمکهای عاجل و رسیدگی به نیازهای درازمدت جوامع آسیب دیده یاری رساند.
رییس اجراییه اظهار داشت که در این راستا خرسندم که در نمونهی افغانستان از سوی جامعه جهانی، سازمانهای حکومتی و غیرحکومتی علاقمندی ویژهای برای رسیدگی به مشکل، فراهم نمودن کمک و دست یافتن به اهداف مشترک وجود دارد.
آقای عبدالله گفت که همآهنگی موثر و جامعیت در برنامهریزی، برنامهها و تطبیق برنامهها میتواند نقش سازندهای در برخورد با این مشکل و رسیدگی به آسیب دیدگان بازی نماید.
برای رسیدگی به بحران فعلی و و نیازهای درازمدت مردم افغانستان از تاسیس سازوکارهایی که زمینهی همکاری و کار مشترک میان ما و همکاران بینالمللی را فراهم سازد حمایت میکینم. در این راستا از راه اندازی برنامه امنیت غذایی و تغذیه ملی افغانستان (افسین) و ایجاد گروه امنیت غذایی و زراعتی افغانستان و پیوستن افغانستان به حرکت تغذیهبهتر سازمان ملل متحد تقدیر و حمایت میکنیم.
اتحاد و همبستگی همکاران حکومت و ادغام و توحید برنامههای آنان با برنامههای توسعهای حکومت میتواند ما را در تمرکز روی برنامههای عاجل و ایجاد معیشت کمک میکند، همانطوری که ایجاد شبکههای ایمنی خانوادهها را از رفتن به خط زیرفقر بازمیدارد.
آقای عبدالله گفت: در این مرحله که افغانستان با چالشهای متعدد روبرو میباشد. برای ما مهم است تا منابع مختلف و متعدد را برای مقابله به خشکسالی کنونی بسیج نماییم و در عین زمان نهادها و ساختارهایی چند لایهای به اشتراک بخشها و نهادهای مختلف را حفظ نماییم تا طرحها و برنامههای خود را بتوانیم عملی سازیم.
وی افزود؛ مسیر حرکت به سوی توسعه، ترقی و صلح در افغانستان با تهدید خشک سالی در معرض آسیب قرارگرفته است. ما امروز اینجا آمدهایم تا تعهد خود را برای کار مشترک جهت کاهش تاثیر خشکسالی، شناسای و رسیدگی به آسیب دیدگان، کمک لازم برای آنان تا با بحران مقابله نمایند و سپس کمک برای آنان تا زندگی خود را بازسازی نمایند و میزان امنیت غذایی خویش را بهبود بخشند اعلان نماییم.
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی گفت که وقتی به آیندهی افغانستان میبینیم مطمین هستم همکاران ما در عرصهی کمکهای انسانی و بشردوستانه و همکاران ما در عرصهی کمکهای توسعهای نه تنها ما را برای بالابردن مقاومت اجتماعی، محیطی و مالی همکاری میکنند که برای شکلدهی استمرار و پایداری از طریق نهادها و ظرفیت سازی نیز یاری میرسانند.