به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور در نشست ژینو گفت که ما با چالشهای متعدد در عرصههای گوناگون روبرو هستی، از یک سو در حال ساختن خانهای هستیم و از طرف دیگر در حال خاموش کردن آتشیم. جنگ نامحدود کنونی باعث شده که صلح و امنیت در زمره ضروریترین امور ملی ما قرار بگیرد.
وی افزود؛ ما در مقابل این دهشت وصفناپذیر از خود حوصله استراتیژیک نشان دادهایم و به همسایگانمان دست دوستی دراز کردیم و به آنان پیشنهادات عینی و واقعی همکاری ارائه کردیم. نسل کنونی افغانها صدها هزار تن را در خط مقدم جنگ جهانی علیه تروریزم قربانی دادهاند، و هنوز حتی جان یک افغان به ارزش یک سرخط خبری در عرصه بینالمللی را ندارد.
آقای غنی تصریح نمود که ما مستحق صلح هستیم. اما مشکل تنها خشونت نیست، بلکه فقر نیز افغانها را وهمزده ساخته است. زیرا بیش از ۴۰ درصد از مردم ما زیر خط فقر زندگی میکنند. زنان، جوانان و فقرا در قلب/مرکز استراتیژی انکشاف ما قرار دارند—اگر قرار است به مشکل فقر به صورت هدفمند و واقعی رسیدگی شود، اقشار متذکره باید به شمار آیند و پذیرفته شوند.
اشرف غنی گفت: همان طور که اثبات شده است، آموزش یک دختر بر ایجاد شرایط بهتر برای پنج نسل بعدی تأثیرگذار است. به عبارت دیگر، خانواده ای که نانآورش زن است و در فقر حاد زندگی میکند، فرزندانشان محکوم به فقر و خشونت بیشتر گرفتار خواهند بود.
بازماندن از رشد به سبب سوء تغذیه هنوز یک مشکل گسترده باقی مانده است. مرگ و میر مادران و نوزادان، اگر چه واقعا کاهش یافته، هنوز به صورت غیرقابل قبولی در سطح بالا قرار دارد. از سوی دیگر، بیش از یک میلیون شاگرد در مکتب حضور پیدا نمیکنند.
ما به خاطر این اندازه از چالشها، قادر به برآورده ساختن اهداف انکشافی دوره هزارساله کنونی یا اهداف انکشافی پایدار نگردیدیم. زیرا موضوع کاملا مبرهن برای همه ما این است که یک رویکرد پروژهمحور در قبال انکشاف کاملا ناکافی بوده و هرگز نرخ رشدی را که به صورت قابلملاحظه باعث کاهش فقر گردد را ایجاد نخواهد کرد.
رییس جمهور غنی اظهار داشت که ما باید روی مودل همهجانبه برای رشد و چگونگی فعالیت مشترک برای دستیابی به آن و فراگیر ساختن آن، به توافق برسیم. زیرا چالش قابلملاحظهای که در حال حاضر با آن روبرو هستیم در سکتور زراعت میباشد که معیشت چهل درصد از نفوس کشور وابسته به این سکتور است.
به باور وی؛ توسعه تولید محصولات باارزش مانند زعفران، انار و پسته میتواند با کوکنار رقابت کند. بنابراین اتحادیههای واردات در کشورهای شما و دانشمندان و متخصصین در پوهنتونهای شما میتوانند در ایجاد زنجیرههای ارزش و عرضه که منتج به ایجاد روابط پرمنفعت متقابل میگردد، از ما حمایت کنند.