به گزارش افغان نیوز: عزت الله صدیقی، معین مسلکی اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور می گوید: حدود 900 نوع حیوان در افغانستان وجود دارد که از این میان 149 نوع آن در خط سرخ یا در حالت انقراض قرار دارند.
صدیقی گفت: در سال های اخیر شکار حیوانان در افغانستان کاهش پیدا کرده است اما نبود قانون مجازات برای شکار کنندگان سبب شده است که هر کس به دل خود حیوانات را شکار کند و همین مسئله سبب نابودی بعضی از نسل های حیوانات می گردد.
این مقام اداره ملی محیط زیست بیان داشت: در حال حاضر در افغانستان ۴۷۰ نوع پرنده، ۱۴۰ نوع حیوان پستاندار، ۱۲۰ نوع ماهی، ۱۰۲ نوع خزنده و هفت نوع حیوان ذوحیاتین (دارای قابلیت زندگی در آب و خشکی) وجود دارد؛ یعنی افغانستان از نظر داشتن حیوانات از جمله کشور های غنی محسوب می گردد.
به گفته ای صدیقی؛ جنگ و تغییر اقلیم، زمینه سوء استفاده از محیط زیست را فراهم نموده و باعث شده است که شکار و قاچاق حیوانات و همچنان قطع جنگلات افزایش یابد.
صدیقی افزود: شکار حیوانات بیشتر در مناطق ناامن افغانستان صورت میگرد و اداره ملی محیط زیست برای جلوگیری از شکار حیوانات آگاهی عامه را راه اندازی کرده است تا شهروندان این کشور از ارزش و اهمیت حیوانات و نباتات در زندگی روزمره شان آگاهی حاصل کنند.
معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان تاکید کرد: این اداره قانون را ایجاد کرده است که با توشیح آن شکار و قاچاق حیوانات در افغانستان ممنوع خواهد شد و برای کسانی که حیوانان را شکار می کنند نیز مجازات در نظر گرفته شده است.
در همین حال، محمد رفیق قاضی زاده، رئیس منابع طبیعی وزارت زراعت آبیاری و مالداری افغانستان می گوید: در سال گذشته به دلیل خشک سالی، محیط زیست کشور آسیب جدی دیده است. بنابراین حفاظت از محیط زیست بدون همکاری مردم با ادارات زیربط ممکن نیست.
از سوی هم، عزیزگل ثاقب مسئول باغ وحش کابل گفت: در 17 سال اخیر پیشرفت های خوبی در قسمت حفظ و نگهداری محیط زیست صورت گرفت اما هنوز هم در افغانستان نیاز به اطلاع رسانی داریم تا مردم از ارزش محیط زیست آگاهی حاصل کنند و حیوانات را شکار نکنند.
ثاقب گفت: گزارشهای متعدد وجود دارد که نشان می دهند در ولایت های مختلف این کشور حیوانات شکار و حتی بیرون از کشور قاچاق می گردد که این روند آسیب جدی تری به محیط زیست می رساند.
وی بیان داشت: در باغ وحش کابل، صد نوع حیوان که تعداد شان به 400 عدد می رسد به عنوان یک مکتب برای شهروندان افغانستان می باشد و این باغ وحش در سال 1397 یک میلیون بازدید کننده داشت که از این میان 75 هزار آن شاگردان مکاتب بوده است.
ثاقب گفت: بازدید شاگردان مکاتب از باغ وحش و حیوانات سبب میشود که آنها با حیوانات آشنا شوند و در آینده مانع شکار شوند.
شهروندان افغانستان نیز بر حفظ و نگهداری حیوانات تاکید می کنند و می گویند که دولت افغانستان باید برنامه های جدی برای جلوگیری از شکار حیوانات روی دست گیرد.
فایزه یکی از باشندگان کابل گفت: ماهی ها در رودخانه های افغانستان از سوی بعضی شهروندان به شکل خودسرانه صید می گردد که اگر جلوی این عمل گرفته نشود، نسل ماهی نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
احمد یکی دیگر از شهروندان کابل در این مورد می گوید: شکار حیوانات در فصل خزان در مناطق مختلف افغانستان افزایش پیدا میکند و به کشورهای خارجی قاچاق می گردد که ادارات دولتی باید از شکار و قاچاق حیوانات جلوگیری کننده.
این باشنده کابل تاکید کرد: قطع جنگلات نیز یکی از عوامل نابودی حیوانات حساب میشود که در ولایت های شرقی افغانستان جنگلات قطع و به کشورهای همسایه قاچاق میشود.