به گزارش افغان نیوز: تیمهای انتخاباتی ریاست جمهوری آینده کشور روز سهشنبه( 20، حمل) با نشر اعلامیهای گفتند که هیچ نهادی به شمول حکومت صلاحیت انحصاری تصمیم گیری در مورد صلح را ندارد و کاندیدان «شورای عالی مصالحه» را همه شمول ندانسته و ترکیب فعلی آن را نمیپذیرند.
احمد ولی مسعود، ابراهیم الکوزی، عبدالحکیم تورسن، رحمت الله نبیل، شهاب حکیمی، شیدا محمد ابدالی، عنایت الله حفیظ، غلام فاروق نجرابی، فرامرز تمنا، محمد حنیف اتمر، نورالرحمن لیوال و نورالحق علومی از اعضای 12 تیم انتخاباتی هستند که ترکیب فعلی شورای مصالحه را نپذیرفتهاند.
در اعلامیه این تیمهای انتخاباتی گفته شده: از آنجایی که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از شخصیت های تأثیرگذار بر فرایندهای سیاسی کشورند، باید در مورد تمامی مسایل کلان ملی، به خصوص مساله صلح با آنان مشورت پیوسته صورت گیرد. در غیر آن هیچ تصمیم یکجانبهیی نمیتواند همه پذیر باشد و منافع ملی کشور را تأمین نماید.
کاندیدان ریاست جمهوری گفته که هیچ مشورهای درمورد تشکیل شورای مصالحه با آنان صورت نگرفته و بدین لحاظ ترکیب این شورا باید در زودترین فرصت ممکن تغییر کند و افراد جدید در مشورت با کاندیدا شامل آن گردد.
در اعلامیه آمده: "کاندیدان ریاست جمهوری این را مسوولیت خویش می دانند که در کنار نمایندگان واقعی احزاب، جریانهای سیاسی، جامعه مدنی، زنان، و متنفذین، شورای عالی مصالحه در چارچوب جمهوری اسلامی افغانستان مجددا شکل بگیرد که علاوه بر شمولیتِ ملی نمایندگان حکومت نیز در ترکیب آن موجود باشد تا در مورد تصامیمِ کلان ملی حسِ مشارکتِ فراگیر تامین گردد و الا تصامیم شورای مصالحه ملی کنونی را قابل قبول ندانسته مطابق به منافع ملی نمیدانیم."
اعلامیه افزوده که شورای جدید مصالحه که شمولیتِ ملی داشته مکلف است در راستای اهداف و منافع علیای کشور، چهارچوب صلح را تعیین و اهداف آن را ترسیم نماید.
گفته شده که این شورا اعضای هیات مذاکره کننده را نیز با رعایت اصل همه شمولی و فراگیر انتخاب خواهد کرد و در مورد لویه جرگه مشورتی صلح و ضرورت یا عدم ضرورت برگزاری آن در شرایط حساس کنونی تصمیم خواهد گرفت.
این در حالی است که شورای مصالحه قرار است امروز چهارشنبه (21حمل) دومین نشست خودرا برگزار کند.