آژانس-افغان-خبر

سرویس : امنیتی ونظامی | کد خبر : 12458 | تاریخ : 1398/02/21-14:22:25 |پرینت

گزارش های متناقض از وضعیت امنیتی در ولایت فاریاب

گزارش-های-متناقض-از-وضعیت-امنیتی-در-ولایت-فاریاب
شماری از اعضای شورای ولایت فاریاب تصرف اکثر ولسوالی های این ولایت را توسط طالبان تایید می کنند اما برخی دیگر آنان می گویند که تنها یک ولسوالی تحت تصرف طالبان قرار دارد.

به گزارش افغان نیوز: عبدالوهاب کوهی عضو شورای ولایتی فاریاب امروز شنبه(21، ثور) در گفتگو با خبرنگار افغان نیوز وضعیت امنیتی این ولایت را نگران کننده خوانده و گفت که شدت جنگ در چهار روز اخیر خانه ها و زمین های زراعتی مردم را از بین برده است.

عبدالوهاب کوهی،  گفت که ولسوالی غورماچ ولایت فاریاب تحت تصرف کامل طالبان قرار دارد اما سایر ولسوالی ها تحت کنترل نیروهای امنیتی قرار دارد.

وی افزود؛ در نتیجه این نا امنی ها شاهراه های شبرغان، نمبر یک، فاریاب - جوزجان، فاریاب- بادغیس و فاریاب- بلخ به روی مسوولین دولتی و نیرو های امنیتی مسدود می باشد.

آقای کوهی، میزان سربازگیری از سوی مخالفان دولت را مانند سال های گذشته نگران کننده خواند و افزود که شماری نیروهای امنیتی  برای مقابله با جنگجویان گروه های تروریستی خیلی کم بوده و دولت باید در این عرصه توجه جدی نماید.

در همین حال، محمد نادر سعیدی، رییس شورای ولایتی فاریاب نیز وضعیت امنیتی را نگران کننده خواند و گفت که هشتاد در صد جغرافیایی این ولایت تحت کنترل جنگجویان گروه طالبان قرار دارد اکنون در بسیاری از مناطق این ولایت جنگ با نیروهای امنیتی  جریان دارد.

نادر سعیدی گفت که طالبان در این ولایت به صورت گروهی فعالیت دارند اما نیروهای امنیتی تا هنوز حالت دفاعی شان را حفظ نموده اند، زیرا حملات هوایی از مرکز کشور بدون هماهنگی صورت می گیرد و این ولایت به گونه ای مستقیل حملات هوای ندارد.

وی با رد سخنان عبدالوهاب کوهی، گفت که ولسوالی های بلچراغ، کوهستان، قرغان ، قرم قول و دولت آباد این ولایت تمامی شان به جز مرکز این ولابت از سوی گروه طالبان کنترل می شود. باشندگان مناطق تحت تصرف طالبان با فشار های روانی دست و پنجه نرم می کنند و می گویند که جنگجویان این گروه مردم را به تهیه سه وقت غذا و سایر امکانات مورد نیاز شان مجبور می کنند.

او باابراز نگرانی گفت: مکاتب در بسیاری از ولسوالی ها به روی دانش آموزان مسدود است اما درمرکز ولایت فراه دانش اموزان دختر وپسر تا صنف 9 می توانند درس بخوانند و بیشتر از آن اجازه ندارد.

سعیدی افزود، تعداد جنگجویان گروه طالبان حدود 5000 تن تخمین زده می شود اما تعداد نیروهای امنیتی به 10000 هزار نفر می رسد؛ با آن هم نیروهای امنیتی نمی توانند امنیت این ولایت را بصورت درست تامین کنند.

وی گفت: هویت اصلی طالبان که در این ولایت فعالیت می کنند معلوم نیست اما به اسم های مستعار از قبیل قاری و مولوی در این ولایت فعالیت می کنند.

آقای سعیدی تصریح نمود که سرباز گیری آنان از میان جوانان و نوجوانان این ولایت می باشد و این روند نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است. از سوی هم، حکومت نتواست در نشست لوی جرگه مشورتی صلح با طالبان هماهنگی داشته باشد و به همین دلیل طالبان حاضر نشدند تا در آن نشست اشتراک ورزند. بنابراین برای تغییر در وضعیت فعلی، دولت باید در گفتگو با طالبان برنامه های فراه ملی روی دست بگیرد.