به گزارش افغان نیوز: براساس یافتههای یک سروی مشترک اداره ملی احصاییه و وزارت زراعت، حاصلات امسال مزارع گندم نسبت به سال گذشته بیش از ۴۲ درصد افزایش خواهد یافت.
پیشبینی میشود که این افزایش در حاصلات، جلو واردات گندم به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر را بگیرد و سبب میزان بیلانس تجارتی در کشور شود.
اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور امروز (دوشنبه، ۳ سرطان) در یک نشست خبری در مرکز رسانههای حکومت گفت که افزایش در بارش باران، توزیع به موقع کود و تخمهای اصلاحشده، آبیاری هزاران هکتار زمین جدید، افزایش ساحهی کشت، ترویج و توزیع دستگاههای لیزرلیول، در اختیار قراردادن تراکتورهای رایگان برای کشت للمی و آموزشدهی دهقانها از سوی وزارت زراعت از عوامل عمدهی افزایش حاصلات گندم است.
آقای رستمی همچنان گفت که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال گذشتهی خورشیدی در کنار ساخت ۲۳۵ شبکهی آبیاری وگسترش هزاران هکتار زمینهای تحت آبیاری و زراعت، ۲۰ هزار تُن کود یوریا و ده هزار تُن تخمهای اصلاحشده را نیز به دهقانها توزیع کرده بود.
اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به نقل از سروی وزارت زراعت و ادارهی ملی احصاییه و معلومات گفت: "طی سال جاری ساحهی زراعتی آبی و للمی و ساحهی تحت کشت گندم افزایش یافته و نیز تولیدات مجموعی گندمِ کشور بیشتر از ۵.۱ میلیون تُن تخمین شده است که نسبت به سال گذشته ۱.۵۲ میلیون تُن افزایش داشته و در تناسب با ۱۳سال گذشته بیشترین مقدارتولید گندم در سطح کشور پیشبینی میشود."
سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در این نشست خبری همچنان گفت که این وزارت در سال جاری بهمنظور افزایش حاصلات دهقانها، در کنار ساخت صدها شبکهی آبیاری، توزیع گندم اصلاحشده و کود کیمیایی برای دهقانها را نیز ۵۰ درصدافزایش خواهد داد.
به گفتهی او، در سال جاری برای دهقانها به صورت «سبسایدی» ۳۰ هزار تُن کود یوریا و ۱۵ هزار تُن تخمهای اصلاحشده توزیع میشود.
این همه در حالی است که نیازمندی افغانستان به گندم در سال جاری در حدود شش میلیون متریک تُن تخمین شده است. براساس آمارهای وزارت زراعت، کمبود گندم در سال جاری در حدود ۹۰۰ هزار متریک تُن خواهد بود. میزان حاصلات گندم در سال گذشتهی خورشیدی نیز ۳.۶ میلیون تُن اعلام شده بود.
این سروی از سوی وزارت زراعت، مالداری و آبیاری و اداره ملی احصاییه و معلومات به همکاری سازمان غذا و زارعت سازمان مل (FAO) و برنامه جهانی غذا (WFP) تهیه شده است.