به گزارش افغان نیوز: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز گذشته با نشر اعلامیه اظهار داشت که براساس تجزیه و تحلیل روی سرویهای تغذی در سراسر افغانستان، در حال حاضر از ۳۴ ولایت کشور، ۲۲ ولایت بالاتر از مرز «سوءتغذی حاد» قرار دارد.
همچنان براساس این گزارش، شمار کودکان زیر پنج سال که در سال جاری میلادی به سوءتغذی گرفتارند، دو میلیون نفر گفته شده است. این آمار نشاندهندهی افزایش ۲۸ درصدی در مقایسه به سال ۲۰۱۸ میلادی است.
در گزارش به نقل از شیما گوپتا، سرپرست دفتر نمایندگی یونیسف در افغانستان آمده است: "تغذی مناسب در جریان ۱۰۰۰ روز اول، از زمان حاملگی مادر الی سالگرد دوسالگی طفل، برای رفاه و رشد هر طفل حایز اهمیت زیاد میباشد. بدبختانه، تعداد زیادی از اطفال بنابر موجودیت فقر، عدم مصئونیت غذایی، درگیریها و عدم آگاهی در رابطه به عملکردهای مناسب تغذیه از رشد باز میمانند که این امر سبب مصابشدن هزاران طفل از سوءتغذی حاد گردیده و تعداد زیاد دیگر متحمل نوع شدیدتر این مشکل میشوند."
یونیسف گفته است که در سال ۲۰۱۸ میلادی در مقایسه به ۲۰۱۶ شمار کودکان مصاب به سوءتغذی حاد شدید ۳۸ درصد افزایش به میان آمده است.
همچنان در گزارش یونیسف آمده است که با وجود این همه چالشها، حکومت افغانستان جهت بهبود صحت و تغذی کودکان اقدامات مهمی اتخاذ کرده است.
براساس اعلامیه، در جریان ۱۴ سال اخیر، میزان مرگومیر کودکان زیر پنج سال از ۶۹ واقعه از هر ۱۰۰۰ تولد زنده به ۵۰ واقعه از هر ۱۰۰۰ تولد زنده کاهش یافته است.
همچنان تعداد کودکان زیر پنج سال که نسبت به سنشان کمتر رشد کردهاند، از ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۳۷ درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است.
از سویی هم یونیسف گفته است که در حال حاضر در حدود یکهزار و ۳۰۰ مرکز صحی تطبیقکنندهی بستهی خدمات صحی اساسی (BPHS) سوءتغذی حاد را تداوی میکند که این رقم در مقایسه به سال ۲۰۱۶ میلادی ۳۵ درصد افزایش را نشان میدهد.