به گزارش افغان نیوز: آقای تورسن در مصاحبه ویژه با خبرنگار افغان نیوز گفت که رای او در انتخابات ششم میزان رای قومی و مذهبی نیست، بلکه رای مردمی است که بدون خوردن لقمه نانی به پای صندوق های رای رفتند و به او رای دادند. به همین خاطر است که من در انتخابات موفق و پیروز هستم.
وی گفت؛ من تنها کسی هستم که رای پاک و شفاف را در انتخابات ریاست جمهوری به دست آورده ام وپیروزی ام خواست شخصی نیست؛ بلکه خواست مردم و مظلوم-ترین انسان افغانستان است.
آقای تورسن تاکید می کند: یک رای شفاف و پاک مردم افغانستان برای من، برابر با یک میلیون رای می باشد و به همین خاطر است که هم پیش از انتخابات و هم پس از انتخابات ادعای پیروزی می کنم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من به هیج وجه اجازه نمی دهم که رای بدون بایومتریک پذیرفته شود. بنابراین، رای سفید باید از رای سیاه جدا شود و رای اصلی مردم که در صندوق ها انداخته شده است، حساب شود.
بی اعتمادی و گفتگوهای صلح؛ دلیل حضور کم رنگ مردم در انتخابات
در عین حال، آقای تورسن، حضور مردم را در انتخابات ریاست جمهوری کم رنگ توصیف کرده و می گوید: " کابل که نسبتا یک شهر امن بود و بیشتر از پنج میلون نفر در آن زندگی می کنند، کمتر از ۵صدهزار نفر در انتخابات شرکت کردند.
آقای تورسن، دلیل حضور کم رنگ مردم در پای صندوق های رای را بی اعتمادی نسبت به روند انتخابات و مذاکرات صلح میان امریکا و طالبان می داند و می گوید که مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ و انتخابات پارلمانی سال گذشته به شکل گسترده شرکت کردند؛ اما متاسفانه کمیسیون های پیشین انتخابات در حق رای مردم خیانت کردند. بنابراین مردم در انتخابات چند روز قبل به شکل کم حضور یافتند.
به باور این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، از سوی هم مسئله صلح نیز از مواردی است که روی کم رنگ شدن انتخابات سایه افگند؛ زیرا درگیری ذهنی نامزدان ریاست جمهوری با گفتگوهای صلح باعث شد که بیشترنامزدان، پیکارهای وسیع برای معرفی برنامه های شان ارایه نکنند و در نهایت در میان مردم افغانستان ناشناس باقی ماندند.
از سوی هم، آقای تورسن فضای پیکارهای انتخاباتی را از لحاظ امکانات و فرصت نابرابر دانسته، گفت: دو نامزد ریاست جمهوری(عبدالله و اشرف غنی) که در قدرت بودند و تمام امکانات را در اختیار داشتند، زمینه بهتر کمپاین ها را برای سایر نامزدان در ولایت های کشور فراهم نکردند و بر بیناد قانون انتخابات، تمام نامزدان از امکانات یکسان برخوردار نبودند.
آقای تورسن افزود: در مجموع تمای اراکین دولتی در ولایت های کشور در خدمت دو نامزد در قدرت بودند و همچنان رهبران قومی که در کنار این دو تیم انتخاباتی بودند، نیز زمنیه نا برابر رقابت میان نامزدان را فراهم کردند.
تقلب در انتخابات
به باور آقای تورسن، هرچند انتخابات ریاست جمهوری در شش مییزان با وصفی برخی از کمبودها برگزار شد؛ اما نسبت به انتخابات های پیشین، چالش های کم تری داشت؛ اما بیشتر مقامات دولتی در تقلب دست داشتند.
او گفت: مردم از نشر تخطی و تقلب ها در انتخابات از طریق شبکه های اجتماعی آگاه شدند که اراکین بلنده پایه دولتی، والییان، ولسوال ها و قوماندانان امنیه ولایت ها و برخی از کسانی دیگر مردم را وادار کرده اند که به نامزد مشخص رای بدهند.
"به هیچ کسی اجازه نمی دهیم که با سر نوشت مردم بازی کند"
آقای تورسن رهبران حکومت وحدت ملی را در پنج سال گذشته متهم به کم کاری کرده و گفت که اگر آنان بخواهند این بار نیز با تقلب و تخلف برای پنج سال دیگر بر مردم حکومت کنند، در برابر این ظلم غوغا بر پا خواهد کرد.
او در مورد به چالش کشیده شدن انتخابات اشاره کرده و گفت: «اگر کمیسیون های انتخابات نتوانند شفافیت و عدالت انتخاباتی را تضیمن کنند، به هیچ کسی و هیچ قدرت بیرونی اجاز نمی دهم که سرنوشت مردم افغانستان را تعیین کند و با فشار روی گرده های مردم کسی را تعیین کند تا از مردم دوباره قربانی بگیرد.
آقای تورسن در حالی بر پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری تاکید می کند که روز گذشته داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی و یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نیز از پیروزی خود در انتخابات خبر داد و گفت که به زود ترین فرصت کابینه ای دولت آینده را تشکیل خواهد داد.