به گزارش افغان نیوز: بی بی سی نوشته است که کلیه این سازمانها اکنون در فهرستی قرار دارند که آنها را از خریداری محصولات از امریکا بدون داشتن مجوز از واشنگتن منع میکند.
نام یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات تجسسی و نظارتی جهان در میان تحریم شدگان به چشم میخورد.
وزارت تجارت امریکا گفت که این سازمانها "در نقض حقوق بشر و بدرفتاری دست داشتهاند." چین هنوز به این تصمیم امریکا واکنش نشان نداده است.
گروههای حقوق بشر میگویند، پکن به شدت درحال سرکوب اهالی قوم اویغور در اردوگاههای اجباری است. اما چین اینها را "مراکز آموزش حرفهای" برای مبارزه با افراط گرایی توصیف میکند.
اقدام امریکا
وزارت تجارت امریکا تصمیم خود را روز دوشنبه اعلام کرد و گفت این 28 نهاد در "کارزار سرکوب، بازداشت انبوه خودسرانه، و تجسس پیشرفته علیه اویغورها، قزاقها و سایر گروههای اقلیت مسلمان چین دست دارند."
سازمان امنیت عمومی ولایت شین جیانگ و 19 سازمان کوچکتر دولتی در این فهرست قرار دارند.
هیکویژن، داهوا تکنولوژی و مگوی تکنولوژی هم در میان هشت گروه تجاری در این فهرست هستند که همگی در زمینه فناوری تشخیص چهره تخصص دارند. هیکویژن یکی از بزرگترین سازندگان تجهیزات نظارتی جهان است.
این اولین باری نیست که امریکا گروههای چینی را در معرض محدودیتهای تجاری قرار می دهد. در ماه می، دولت ترامپ شرکت عظیم محصولات تله کام، هواوی، را نیز به دلیل نگرانی از امنیت محصولات آن تحریم کرد.
این دو کشور هم اکنون درگیر یک جنگ شدید تجاری هستند و هیات های آنها قرار است این هفته برای حل اختلافات در واشنگتن دیدار کنند.
گروههای حقوق بشر میگویند چین تا یک میلیون اویغور و سایر مسلمانان را در اردوگاه ها تحت بازداشت قرار داده است.
آمریکا و برخی دیگر از کشورها بیش از پیش اقدامات چین در شین جیانگ را محکوم میکنند.
مایک پومپئو وزیر خارجه امریکا هفته پیش در کنفرانسی خبری در واتیکان ادعا کرد که چین "از شهروندانش می خواهد دولت را ستایش کنند، نه خدا را".
این درحالی است که در ماه جون هم بیش از 20 کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نامه مشترکی را در انتقاد از رفتار چین با اویغورها و سایر مسلمانان امضا کردند.