آژانس-افغان-خبر

سرویس : ولایات | کد خبر : 13878 | تاریخ : 1398/07/23-14:36:38 |پرینت

عمده ترین مشکلات ولایات خوست، دایکندی، سمنگان و ارزگان

عمده-ترین-مشکلات-ولایات-خوست،-دایکندی،-سمنگان-و-ارزگان
والیان چهار ولایت پس از دیدار با رییس جمهور غنی از دست آوردها و برنامه‌های شان خبر داده و نا امنی‌ها را از مشکلات عمده‌ی ولایت‌های دایکندی، خوست، سمنگان و ارزگان برشمردند.

به گزارش افغان نیوز: محمد حلیم فدایی، والی خوست امروز سه‌شنبه( 23، میزان) در جمع والیان ولایت‌های سمنگان، دایکندی و ارزگان در نشست خبری گفت که مشکلات میدان هوایی، برق و اصلاحات اداری از مشکلات عمده مردم خوست است و از حکومت مرکزی می‌خواهیم که زمینه انکشاف متوازن و سرمایه گذاری را در این ولایت فراهم سازد تا از فرار سرمایه‌ها جلوگیر صورت گیرد.

آقای فدایی گفت که برق وارداتی در خوست رسیده و سه هزار خانواده صاحب برق شده اند وبرق  12 هزار خانواده دیگر در حال کار است. آقای فدایی بر افزایش عواید خوست اشاره کرده و گفت که در سه ربع سال جاری، نسبت به سال گذشته در این ولایت 9 درصد عواید افزایش یافته است؛ اما او از منابع افزایش عواید چیزی نگفت.

سید انور رحمتی، والی دایکندی گفت که امسال از لحاظ امنیتی سالی سختی برای مردم دایکندی بود و در طول یک ونیم ماه گذشته جنگ دوامدار در ولسوالی های کجران، نومیش و پاتوی این ولایت جریان داشت که در نتیجه بیش از 150 نفر کشته و زخمی شدند.

والی دایکندی آمار غیر واقعی جمعیت این ولایت را در منابع رسمی دولت یکی مشکل کلان یاد کرده و گفت که آمار رسمی جمعیت این ولایت در سند رسمی دولت 450 هزار نفر است؛ اما براساس آمار اداره احصایه، این ولایت نزدیک به یک میلیون نفر نفوس دارد. از سوی هم، خدماتی که برای مردم دایکندی در نظر گرفته شده، متاسب به 450 هزار نفر است نه یک میلیون نفر.

آقای رحمتی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه از میان 300 مکتب در دایکندی 200 مکتب آن بدون ساختمان است، گفت: "با کمبود ساختمان مکابت مواجه هستیم و در برنامه سال آینده – اقرء- 223 مکبت سهم دایکندی است و امیدوار هستیم که این پلان پاسخگویی ما باشد."

آقای رحمتی از نا امنی‌های مسیر کابل – دایکندی در منطقه جلریز میدان وردک یاد کرده و گفت که جلریز از چالش‌های عمده مناطق مرکزی است و در دیدار با رییس جمهور این چالش را مطرح کرده و امید وار هستم که حکومت و نهادهای امنیتی برنامه مشخص خود را داشته باشد.

به گفته آقای رحمتی، میدان هوایی دایکندی که اکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد، غیر استندرد است و در حال حاضر کار روی دیزان میدان هوایی جدید به ارزش 46 میلیون دار از سوی وزارت ترانسپورت و اداره هوانوردی جریان دارد. اما ساخت میدان هوایی جدید دایکندی 5 تا شش سال زمان می برد.

در همین حال، عبدالطیف ابراهیمی؛ والی سمنگان آب آشامدنی را از مشکلات جدی و عمده این ولایت دانسته و گفت: چاه‌های عمیق که تا سه صد متری حفر شده، آب قابل استفاده و بسنده مردم را نداشته است. بنابراین، آب آشامدنی از چشمه خرم به ارزش 9 میلیون دالر به داخل شهر انتقال داده شده و اکنون در برخی از نقاط شهر کار شبکه آبرسانی جریان دارد.

ابراهیمی افزود که نبود سرک اسفالت نشده در داخل شهر از چالش‌های عمده دیگر این ولایت است که گرد و خاک آن مشکلات محیط زیستی را برای ولایت سمنگان به وجود ‌آورده است. اما کار اسفالت سرک‌های داخل شهر کمکان جریان دارد.

از سوی هم، محمد شفیق اسدالله سعید، والی ارزگان در مورد مشکلات ولایت ارزگان گفت که 80 درصد از رهبران طالبان باشندگان این ولایت‌اند و اکنون در دو ولسوالی این ولایت "شیراساس و ارزگان خاص" تهدیدات بلند امنیتی وجود دارد.

آقای سعید ولایت ارزگان را ولایت زراعتی خوانده و گفت که کشت گندم امسال 13 درصد افزاییش داشته و برعکس کشت تریاک 29 درصد کاهش داشته است.

والی ارزگان در باره گفته‌های شماری از اعضای نمایندگان که به رسانه‌ها گفته ‌اند؛ ده‌ها تن از نیروهای امنیتی در ولسوالی گیزاب این ولایت از سوی طالبان محاصره شده‌اند، گفت که طالبان از ولایت های همجوار حملات تهاجمی کرده و از پنج روز به این سو 80 نفر از نیروهای امنیتی در محاصر این گروه قرار دارند. چهار پاسگاه امنیتی عقب نشینی تاکتیکی کرده و 8 نفر از نیروهای امنیتی زخمی و یک نفر هم کشته شده است.