آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 14404 | تاریخ : 1398/09/19-09:47:34 |پرینت

عبدالله: باغداران و کشاورزان باید حمایت و تشویق شوند

عبدالله-باغداران-و-کشاورزان-باید-حمایت-و-تشویق-شوند
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در جلسۀ کمیتۀ اقتصادی فرعی شورای وزیران، تاکید داشت که از باغداران و کشاورزان در سطوح مختلف باید حمایت شود تا سبب افزایش حاصلات میوه و کشاورزی شود.

به گزارش افغان نیوز: در این نشست که روز گذشته برگزار شده بود، ادارۀ خط آهن از عوامل تأخیر در تطبیق پروژه‌های خط آهن و امکان‌سنجی دخیل‌سازی سکتور خصوصی در آن پروژه‌ها، گزارش داد. بربنیاد گزارش، عدم علاقمندی سکتور خصوصی، مشکلات امنیتی و نبود ظرفیت‌ تخنیکی لازم از چالش‌های عمده است.

ادارۀ خط آهن خواستار توجه بیشتر حکومت در بخش امنیتی، کاهش هزینه‌های امنیتی، همکاری گمرکات، ایجاد ذخایر نفتی در مسیر خط آهن، تسریع طی مراحل پروسه تصفیه و استملاک زمین‌های تحت مسیر پروژه‌های خط آهن، معیاری‌سازی خدمات بندری و تعین ارایۀ بسته‌های تشویقی به هدف جلب سرمایه‌گذاری و مشارکت سکتور خصوصی، شد.

عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی به وزارت‌ها و نهادهای مربوط هدایت داد که در همکاری با این اداره، اقدامات لازم را انجام دهند.

در همین حال، وزارت انرژی و آب نیز از چگونگی پیشرفت کار بندهای بزرگ آبی گزارش داد و همچنان از پیشرفت در کار بندهای شاه و عروس در کابل، کمال خان در نیمروز، پاشدان در هرات، دهنه‌دره در فاریاب، مچلغو در پکتیا، فاز دوم کجکی در هلمند و اعمار تونل آب گردان بخش‌آباد در فراه خبر داد.

پیدا کردن بازار میوه‌های فصلی در داخل و خارج از کشور، موضوع قابل دیگری بود که از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری مطرح شد.

این وزارت از افزایش 40 هزار تُن حاصلات میوه‌های تازه در سال 1398 خبر می‌دهد؛ اما به دلیل نبود بازار مناسب و سردخانه‌های معیاری بخش بزرگ این حاصلات یا به بهای اندک به فروش می‌رسند یا ضایع می‌شوند.

رییس اجراییه با تأکید بر عملی شدن طرح‌های پیشنهادی این وزارت، افزود: باید از باغداران و کشاورزان در سطوح مختلف حمایت شود و آنان تشویق گردند تا سبب افزایش حاصلات میوه و کشاورزی شود.

طبق گزارش که در مورد وضعیت سرمایه‌گذاری در افغانستان در جلسه ارایه شد، تولید ناخالص داخلی کشور از 2/2 میلیارد دالر در سال 2002 به 363/19 ملیارد دالر در سال 2018 رشد نموده است.

نبودپالیسی مشخص برای حمایت سرمایه جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، ناامنی و عدم ثبات سیاسی، بروکراسی و فاسد اداری، نبود بسته‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران و نبود محیط مناسب و زیربناهای موجود برای سرمایه‌گذاری از چالش‌های عمدۀ این بخش شمرده می‌شود.