به گزارش افغان نیوز: حامده هما نورستانی، رییس بسیج ملی و بررسی سواد آموزی وزارت معارف امروز( یکشنبه، 24، قوس) در ورکشاپ تربیه معلم برای معلمان سواد آموزی زیر نام«ورکشاپ مشورتی انکشاف مسوده رهنمای آموزش قبل از خدمت معلمان سواد آموزی» گفت: وزارت معارف در پروژه ی که از سوی سفارت جاپان راه اندازی شده است، قصد دارد در سال آینده خورشیدی بیش از 40 هزار افراد بی سواد را تحت پوشش سواد آموزی در 282 کورس قرار دهد.
خانم نورستانی گفت که در این پروژهای سواد آموزی از میان 40 هزار نفر بی سواد 60 درصد زنان تحت پوشش سواد آموزی قرار میگیرد، چون بیشتر آمار بی سوادان را در افغانستان زنان تشکیل می دهند.
به گفته خانم نورستانی، وزارت معارف تلاش دارد تا پروژه سواد آموزی را در سال آینده( 1399)از روستاهای ولایتهای، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان، دایکندی، بلخ، بامیان و سرپل آغاز کند.
رییس بسیج ملی و بررسی سواد آموزی وزارت معارف افزود: «افرادی که از کورس سواد آموزی شش ماهه فارغ میشوند، شامل صنف چهارم شده و تا صنف نهم می توانند به درسهای خود ادامه دهند و پس از آنکه از صنف نهم فارغ شدند، می توانند به تمامی لیسههای شهر و ولسوالیها به گونه رسمی بدون در نظرداشت سن و سال شان تا صنف دوازدهم درس بخوانند».
محمد یاسین صمیم، مشاور ارشد تخنیکی و مسلکی معنیت سواد آموزی وزارت معارف در این ورکشاپ گفت که 3هزار 600 معلم در بخش سواد آموزی با وزارت معارف کار مینمایند تا زمینه سواد آموزی را در ولسوالیها و روستاهای کشور برای افراد بزرگ سال نیز فراهم کنند.
آقای صمیم افزود که در برنامه سیستم تعلیم تربیه برای افغانستان«بساف» که توسط کشور سویدن به همکاری تخنیکی سازمان علمی فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد حمایت میشود در نظر دارد که از سال 2020 تا 2023 میلادی 40 هزار سواد آموز را در سراسر کشور تحت پوشش قرار دهد.
او تاکید کرد که وزارت معارف با همکاری کشور فلند قرار است 90 هزار سواد آموز را به دو سویه، از صنف اول تا صنف سوم و از صنف سوم تا صنف ششم تحت پوشش قرار دهد.
مشاور تخنیکی و مسلکی معنیت سواد آموزی وزارت معارف گفت: «برنامههای آموزشی بزرگ سالان با برنامههای آموزشی کودکان باید متفاوت باشد و به دلیل اینکه بزرگ سالان از نظر شخصیتی متفاوت بوده و زمان بیشتری را برای آموزش در اختیار ندارند، باید برنامههای آموزشی آنان تقاضا محور، متنوع و منعطف باشد.
به گفته آقای صمیم؛ از سال 2001 تا کنون توجه وزارت معارف بیشتر به دسترسی به معارف و آموزش بوده تا زمینه را برای سواد و آموزش فراهم کند.
وی تاکید کرد که وزارت معارف در این راستا دست آوردهای هم داشته و قرارست 9 میلیون دانش آموز را در سراسر کشور تحت پوشش برنامههای آموزشی قرار دهد.
صمیم از برنامههای محلی وزارت معارف برای محلات که در آن مراکز سوادآموزی وجود ندارد، خبرداده و گفت که این وزارت تلاش دارد تا کورسها و مراکز سواد آموزی را جهت از بین بردن بی سوادی در کشور فراهم کند.
این درحالی است که هدف از ورکشاپ« تربیه معلم برای معلمان سواد آموزی»، تکمیل و غنامندی یک رهنما برای آموزگاران سواد آموزی است که پیش از این مسوده آن از سوی معنیت سواد آموزی وزارت معارف ساخته شده بود. بیشتر از 40 آموزگار از 18 ولایت کشور برای ارائه نظریاتشان در این ورکشاپ برای سه روز اشتراک کرده اند.