آژانس-افغان-خبر

سرویس : گزارش و تحلیل | کد خبر : 15615 | تاریخ : 1399/01/19-09:10:11 |پرینت

آگاهان نظامی و اعضای مجلس نمایندگان زنگ خطر می‌نوازند

آگاهان-نظامی-و-اعضای-مجلس-نمایندگان-زنگ-خطر-می‌نوازند
آگاهان نظامی و اعضای مجلس نمایندگان با ابراز نگرانی از قطع کمک یک میلیارد دالری امریکا به نیروهای امنیتی افغانستان می‌گویند که این موضوع برای نظام و ارتش کشور خبر ناگوار خواهد بود.

به گزارش افغان نیوز: عتیق الله امر خیل، آگاه مسائل نظامی به آژانس افغان نیوز گفت که جنگ کنونی افغانستان نیازمند همکاری‌های اقتصادی است، چون در حال حاضر نیروهای امنیتی و دفاعی در جنگ طاقت‌فرسا با گروه طالبان قرار دارند و این رویارویی نیازمند هزینه‌های مالی بی‌شمار است.

آقای امر خیل در مورد قطع این کمک‌ها گفت: « از پول نان گرفته تا تجهیزات جنگی نیروهای امنیتی و دفاعی کشور در جنگ با گروهای هراس افگن نیازمند کمک‌های مالی کشورهای خارجی است و بدون همکاری آنان، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان قادر به جنگ نخواهند بود».

به باور آقای امر خیل، قطع کمک یک میلیارد دالری امریکا ضمن فشار سنگین روی دولت جهت تأمین و جبران این بودجه هنگفت، در چنین شرایط جنگ و صلح مورال مخالفان دولت را نیز افزایش می‌دهد.

این آگاه نظامی بابیان این‌که قطع کمک‌های امریکا باعث دوام جنگ و خشونت‌ها از سوی مخالفان دولت می‌شود، گفت که رهبری گروه طالبان برای کسب پیروزی از طریق خشونت‌ها ادامه می‌دهد و در مذاکرات صلح با حکومت افغانستان حاضر نخواهند شد؛ چون این گروه خود را پیروز میدان می‌داند.

آقای امر خیل در مورد جبران یک میلیارد دالر کم شده از بودجه‌ی نیروهای امنیتی گفت که دولت افغانستان نمی‌تواند این مقدار بودجه را از درآمدهای دولتی جبران نماید، چون افغانستان کشور وارداتی است و از طرفی در بخش نظامی، اقتصاد ریاضتی وجود ندارد؛ زیرا ضعف در استراتژی نظامی که پیامدش شکست است، به وجود می‌آید.

غلام‌حسین ناصری، عضو مجلس نمایندگان نیز گفت که قطع کمک‌ یک میلیارد دالری امریکا از بودجه نیروهای امنیتی در شرایط کنونی خطر جدی را متوجه امنیت ملی و نظام کنونی افغانستان می‌کند و اگر بودجه نظامی کاهش یابد، پیامد منفی روی جنگ کنونی در برابر طالبان خواهد گذشت.

آقای ناصری افزود که دولت افغانستان در تأمین و جبران قطع یک میلیارد دالر از کمک‌های امریکایی ناکام خواهد بود؛ زیرا دولت در ذخایر استراتژیک خود هیچ‌چیزی ندارد و کمک‌های بین‌المللی هم در 18 سال گذشته به باد فنا رفته و زیرساخت‌های دولتی ساخته نشده است.

این عضو مجلس نمایندگان گفت: «در توافقنامه صلح امریکا و طالبان مسائل پشت پرده‌ای به امضا رسیده است که تعهدات امریکا را نسبت به‌نظام کنونی افغانستان کاهش می‌دهد».

آقای ناصر در مورد جلب کمک‌های دوباره امریکا و قطع نشدن کمک‌های از پیش تعیین‌شده این کشور برای افغانستان گفت که در شرایط کنونی رهبری حکومت قادر به کمک‌های امریکا نیست و این امر عقلانیت سیاسی می‌خواهد که در رهبری حکومت افغانستان وجود ندارد.

این درحالی است که اشرف غنی در پیام ویدئویی گفته بود که قطع یک میلیارد دالر امریکا هیچ‌گونه تأثیر منفی روی کارکرد دولت افغانستان نخواهد گذاشت و دولت افغانستان با اقتصاد ریاضتی می‌تواند جبران نماید.