به گزارش افغان نیوز: نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معارف افغانستان در یک گفتگو با خبرنگار افغان نیوز گفت که براساس طرح این وزارت، تدریس مضامین ساینسی از طریق تلویزیون ها، مضامین اجتماعی از طریق رادیوها و مضامین دیگر از طریق خودآموزی و یا به کمک والدین با سواد صورت خواهد گرفت.
بانو نزهت بیان کرد، « آزمون دروس آرایه شده از طریق وسایل ارتباط همه گانی و سایر گزینه ها، در وسط سال اخذ میگردد. بنابراین، خانواده ها نقش موثر در جهت فراگیری آموزش از راه دور را دارند».
او گفت: مناطقی که دسترسی به برق دولتی ندارند، می توانند با استفاده از برق سولری که در خیلی از روستا ها مروج است، برنامه آموزشی شان پیشببرند. به باور او، با استفاده از وسایل ارتباط همگانی، پروسه آموزش از راه دور برای دانش آموزان تمامی دوره های تعلیمات عمومی، تعلمات اسلامی، سواد آموزی، تربیه اطفال عودت کنندهگان و بیجا شدهگان موثر واقع خواهد شد.
سخنگوی وزارت معارف افزود: مراکز آموزشی خصوصی نیز شامل این طرح اند؛ زیرا موضوع تعطیلی و حالت اضطراری در نشست های مشترک با مسوولان اتحادیه های مراکز آموزشی خصوصی به بحث گرفته شده و روی طرح و نحوه همکاری این نهاد ها با معارف کار شده است.
بانو نزهت گفت: معلمان و مدیران مکاتب که برنامه های آموزشی از راه دور را تعقیب مینمایند نیز مورد نظارت قرار گرفته و تعقیب بسته های آموزشی توسط معلمان و مدیران مکاتب در افزایش امتیازات آنان نقش خواهد داشت.
وی افزود: وزارت معارف کشور تلاش دارد تا با ارایه خدمات آموزشی در جریان تعطیلات، از ضیاع وقت جلوگیری و نصاب آموزشی را به شکل درست تکیمل نماید.
این در حالی است که با گسترش شیوع ویروس کووید – 19 نهاد های آموزشی و تحصیلی نه تنها در افغانستان بلکه در اکثر کشورهای جهان تعطیل گردیده است. اکنون بسیاری از کشورهای پیشرفته برای جبران این موضوع، روند آموزش و تدریس را به گونهی آنلاین درست کرده اند.
اما وزارت معارف افغانستان میگوید که از مزایای نحوه آموزشی به صورت آنلاین حدود 60 الی 70 درصد شاگردان مستفید خواهند شد.