آژانس-افغان-خبر

سرویس : گزارش و تحلیل | کد خبر : 15794 | تاریخ : 1399/02/07-14:44:16 |پرینت

زنگ خطر؛ گشت و گذار مردم پروان در روزهای قرنطینه

زنگ-خطر؛-گشت-و-گذار-مردم-پروان-در-روزهای-قرنطینه
شماری از اعضای شورای ولایتی پروان از بی‌توجهی حکومت محلی نسبت به این ولایت انتقاد کرده و می‌گویند که اکنون ضمن کمبود تجهیزات طبی، قرنطین نیز شکسته و دستورالعمل‌های صحی رعایت نمی‌شود.

به گزارش افغان نیوز: محمد خلیل فضلی، عضو شورای ولایتی پروان امروز( یک‌شنبه، 7 ثور) به آژانس افغان نیوز گفت که شهر پروان تنها در بیست روز نخست شیوع ویروس کرونا قرنطین بود و دستور صحت عامه رعایت می‌شد؛ اما هم‌اکنون قرنطین شکسته و دستورالعمل‌های صحی رعایت نمی‌شود.

آقای فضلی گفت که دروازه‌های پروان کاملاً باز بوده و آگاهی عامه هم در مورد ویروس کرونا در شهر‌ها و ولسوالی این ولایت صورت نگرفته است. او اداره محلی پروان را متهم به شکستن قرنطین در  این ولایت می‌کند.

این عضو شورای ولایت پروان بیان کرد: 20 میلیون افغانی که از سوی حکومت مرکزی برای مبارزه با ویروس کرونا در پروان اختصاص داده‌شده است، چگونگی مصرف آن مبهم است و« والی همرای دو سه نفر دیگر بدون در نظر گرفتن مشوره‌ها در مورد مصرف پول تصمیم‌گیری می‌کند».

به گفته آقای فضلی؛ معلوم شدن نتایج نمونه‌های مشکوک که به کابل فرستاده می‌شود، بسیار زمان‌گیر بوده و باید برای تشخیص این بیماری یک آیشگاه در مرکز ولایت پروان نیز ایجاد شود.

این عضو شورای ولایتی پروان در مورد امکانات و ظرفیت موجود برای درمان و نگهداری بیماران کوید – 19  افزود که 20 بستر برای مبتلایان به این ویروس در نظر گرفته‌شده که امکانات بهداشتی در آن بسیار اندک می‌باشد.

فضلی بیان کرد که درمجموع سه تن در پروان به ویروس کرونا مبتلا شده که در خانه‌های‌شان قرنطین هستند و 20 تن دیگر مشکوک به این ویروس‌اند.

وحیده شهکار، سخنگوی والی پروان نیز گفت: «ما در بخش آزمایشگاه ویروس کرونا و فرستادن نمونه‌های مشکوک به کابل مشکلات داریم؛ زیرایک هفته طول می کشد تا نتیجه‌ای مواد مشکوک معلوم شود.»

خانم شهکار افزود که 23 بستر برای افراد مبتلا به ویروس کرونا در نظر گرفته‌شده است؛ اما امکانات بهداشتی اندک در اختیار دارند. بنابراین، ریاست صحت عامه پروان دو هتل را با ظرفیت بلند برای نگهداری افراد مشکوک به ویروس کرونا در اختیار دارد و در صورت نیاز از آن‌ها استفاده خواهد کرد.

سخنگوی والی پروان از شمار دستگاه تنفس مصنوعی در مراکز ویروس کرونا ابراز بی‌خبری کرده و گفت: پروان نیز مانند سایر ولایات با مشکلات و نبود دستگاه تنفس مصنوعی و بالون آکسیجن مواجه است، اما تلاش‌ها وجود دارد تا با استفاده از 20 میلیون افغانی که از طرف حکومت مرکزی برای این ولایت اختصاص داده‌شده، تجهیزات بهداشتی و امکانات طبی خریداری شود.

به گفته خانم شهکار؛ از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون 65 نمونه‌ای مشکوک برای تشخیص به کابل فرستاده‌شده است که تنها سه مورد آن مثبت بوده و از آن میان یک تن جان باخته است.

سخنگوی والی پروان در مورد همکاری حکومت مرکزی در امر مبارزه با ویروس کرونا گفت که حکومت 20 میلیون افغانی برای پروان اختصاص داده است که این پول بیشتر به خاطر خریداری تجهیزات بهداشتی مصرف خواهد شد و هم‌اکنون خریداری تجهیزات طبق تقسیم اوقات جریان‌ دارد.

بااین‌همه، وزارت صحت عامه در 24 ساعت گذشته از ثبت 68 رویداد دیگر ویروس کرونا در ولایت‌های غزنی، پکتیا، پکتیکا، بلخ، بادغیس، کابل، ننگرهار، هرات، لغمان، خوست و بغلان خبرداده و گفته است که با ثبت این رویدادهای تازه، رقم مبتلایان به ویروس به 1531 نفر رسیده است.