به گزارش افغان خبر: جلسه کابینه تحت ریاست محمداشرف غنی رئیس جمهوری کشور روز چهارشنبه (17قوس) در ارگ دایر گردید.
اکلیل حکیمی وزیر مالیه گزراش ربع سوم سال مالی ۱۳۹۵ پیرامون پیشرفت تطبیق برنامه (CBR) را به جلسه مطرح نموده، پیشرفتها در این عرصه را در تعدادی از وزارتها و ادارات دولتی مشخص و از ایجاد کمیته رهبری برای این برنامه خبر داد.
وی گفت: در این راستا تا کنون به (۳۵) اداره (۳۰۲۸) بست تخصیص داده شده که (۸۰) فیصد این منابع بالای (۱۰) اداره اساسی تمرکز داشتهاست.
همچنان (۱۵۰۰) بست به اعلان سپرده شده، تعهد برای ادارات جهت استخدام (۱۳۵۰) بست الی ختم سال مالی۱۳۹۵ وجود داشته و ارقام استخدام تا کنون به (۵۹۰) بست رسیدهاست.
اما هزاران تن کسانی که از دانشگاه ها فارغ شده اند هنوز بیکار هستند.
به گفته وزیر مالیه، چالشهای فراراه این برنامه را موضوعات چون توجه بیشتر روی استخدام بجای اصلاحات، فضای بیاعتمادی و عدم تطبیق درست پروسۀ استخدام در بعضی از وزارتها، طویل بودن پروسۀ رسیدهگی به شکایات در بورد رسیدگی به شکایات خدمات ملکی و نامنظمبودن دوسیههای استخدام عنوان کرد.
کابینه بعد از بحث و بررسی، وزارت مالیه را موظف نمود تا فارمت اصلاحات را بهصورت واضح طرح و همچنان پنج وزارت که در این عرصه پیشرفت دارند و آنعده وزارتها و ادارات که در تطبیق برنامه CBR عقبمانی دارند نتایج کار آنها را بهصورت دقیق بررسی، تحلیل و ارزیابی نماید.
همچنان این وزارت وظیفه دارد که علت عقبمانی آنها را مشخص و طرح جامع را بهمنظور بهبود این پروسه در جلسه شورای عالی اصلاحات اداری ارایه نماید.
وزیر مالیه کشور در این جلسه همچنان طرح مشترک وزارت مالیه، قوماندانی حمایت قاطع و سفارت ایالات متحده امریکا پیرامون موارد اختلافی مالیاتی را به جلسه مطرح و خاطر نشان نمود که موارد اختلافی مالیات مانند، مالیه معاملات انتفاعی، مالیات بر عایدات، مالیه موضوعی کارکنان، عواید، خدمات و مسکن، مالیه موضوعی حق بیمه، مالیه موضوعی مفاد سهم و جرایم مرتبط به مالیات متذکره میباشد که توسط گروپ کاری تخنیکی متشکل از نمایندهگان وزارت مالیه، سفارت ایالات متحده امریکا در کابل و ماموریت حمایت قاطع طور همهجانبه ارزیابی گردیدهاست و در زمینه پیشنهادات مشخص را غرض اتخاذ تصمیم به جلسه کابینه ارایه گردید.
کابینه، طرح مشترک وزارت مالیه، قوماندانی حمایت قاطع و سفارت ایالات متحده امریکا پیرامون معافیتهای مالیاتی قراردادیهای (اصلی و فرعی) که به اساس موافقتنامه شماره (۲۰۲) مورخ ۲۸می ۲۰۱۳ و موافقتنامه تخنیکی و نظامی (MTA) مورخ ۴ جنوری ۲۰۰۲، از سال ۲۰۰۲الی اخیر۲۰۱۴ فعالیت داشتهاند مورد تصویب قرار داده، وزارت مالیه را موظف نمود، تا در انتقال پول از سیستکا (CSTCA) به حساب واردات دولت غرض پرداخت مقروضیتهای اعاشوی سالهای ۱۳۹۱و ۱۳۹۲ وزارت امور داخله از طریق بودجه ملی اقدام نماید.