آژانس-افغان-خبر

سرویس : گزارش و تحلیل | کد خبر : 15837 | تاریخ : 1399/02/11-13:18:18 |پرینت

عضو شورای علما: مرگ از کرونا، شهادت حکمی است

عضو-شورای-علما-مرگ-از-کرونا،-شهادت-حکمی-است
یکی از اعضای شورای علمای افغانستان در رابطه به سخنان مولوی انصاری مبنی براین‌که " مرگ از ویروس کرونا شهادت است" می‌گوید: فرد مبتلا به کرونا که در ایام قرنطین بمیرد، شهید حکمی محسوب می شود نه شهید حقیقی.

به گزارش افغان نیوز: مولوی امین الدین مظفر،عضو شورای علمای افغانستان در یک گفتگو با خبرنگار افغان نیوز اظهار داشت؛ علم و دین باهم اختلاف ندارند، زیرا طبابت از دین گرفته شده و در اساسات دین روی معیار های برجسته طبابت تائید شده است.

آقای مظفر گفت: یکی دستور دین است و دیگری دیدگاه شخصی افراد. بنابراین، معیار های دین، طبابت را برجسته کرده اما شماری از افراد که برخلاف این اصول اقدامات و اظهارات می‌کنند؛ به اصل دین منصوب نمی‌شود.

وی تاکید داشت که بیماری‌های چون طاعون، اوبا، کرونا و امسال آن،  دو پهلو دارند که بصورت غضب الهی و یا خشم طبیعت دامن گیر همگی می‌شود. بنابراین، در روایات آمده است که در همچون موارد معیار های طبی باید رعایت شود.

به باور وی؛ اشخاصی که به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری در قرنطین خانگی به سر می‌برند، اگر فوت کنند، از جمله شهدای رکنی حساب می‌شوند نه شهدای حقیقی؛ اما ت کسی که در مقابل ویروس کرونا بی پروایی کرده و جان باخته، از این دایره خارج است.

این عضو شورای علما می گوید که روزی صحابه کرام از پیامبر « ص » پرسیدند که شهید کیست؟ پیامبر« ص » فرمود، شهید کسی است که در راه کلمه الله جان خود را از دست داده و یا مبارزه کرده باشد؛ زیرا شهدای امت من قلیل است. بنابراین، کسی که در اثر بیماری طاعون، غرق شدن در آب، بیماری ذات الریه، آتش سوزی و زیر خرابی خانه ومنزل می‌میرد،‌ از جمله شهید فضیلتی و حکمی می‌شود نه شهید حقیقی که در راستای احکام خاص جان باخته است.

آقای مظفر تاکید کرد، رعایت تدابیر وقایوی به شمول کاهش دادن تجمعات به منظور مقابله با همچون امراضی که هنوز دوا برای آن کشف نشده است، ضروری می باشد و باید براساس دستور دین و روایات اسلامی عمل شود نه کلافه گویی‌های شخصی.

وی در اخیر خاطر نشان کرد، «ما دین را باید از عینک دین ببینیم نه از دیدگاه شخصی خود؛ زیرا در همچون موارد مستندات قوی در متون دین اسلام وجود دارد. بنابراین، بجای آنکه زمینه مرگ انسان ها را مساعد می‌سازیم، زمینه‌ی زندگی انسان ها را مساعد بی سازیم.»

این در حالی است که مولوی مجیب الرحمن انصاری، خطیب مسجد گذرگاه هرات، چند روز قبل طی سخنرانی اش خطاب به مردم گفت: کسانی‌ که در اثر بیماری ویروس کرونا می‌میرند، شهید هستند. زیرا ویروس کرونا عذابی است برای کفار و رحمتی است برای مسلمانان.

والی هرات با انتقاد از غفلت و سرپیچی عالمان دین از توصیه‌های بهداشتی و صحی گفت که آنان با ویروس کرونا غیرمسئولانه برخورد می‌کنند، در صورت بروز بحران، در برابر ملت افغانستان پاسخ‌گو خواهند بود.

در همین حال، عبد الله بن باز، مفتی اعظم سابق عربستان نیز چند سال قبل در پاسخ به این سؤال که اگر کسی از اسهال بمیرد، شهید شده است یا خیر، گفته بود، بله؛ حتی اگر از گناهکاران باشد.

در یکی از روایت‌های موثق اهل تسنن نیز به غیر از مجاهدی که در راه الله کشته می‌شود، شهداء را بر هفت دسته وکتکوری تقسیم‌بندی می کند : "کسی که به مرض طاعون می‌میرد، کسی که در آب غرق می‌شود، کسی که به سینه پهلو می‌میرد، کسی که به درد شکم می‌میرد، کسی که به خاطر سوختن می‌میرد و کسی که در زیر خرابی خانه ومنزل و ویرانی می‌میرد و زنی که در هنگام وضع حمل نوزادش می‌میرد".