آژانس-افغان-خبر

سرویس : گزارش و تحلیل | کد خبر : 16195 | تاریخ : 1399/03/17-11:58:16 |پرینت

افغانستان

نزدیک به 100 کارمند رسانه‌ای به کرونا مبتلا شده‌اند

نزدیک-به-کارمند-رسانه‌ای-به-کرونا-مبتلا-شده‌اند
نهادهای‌ حامی رسانه‌های افغانستان، ویروس کرونا را تهدید خطرناک‌تر از ناامنی در برابر جان خبرنگاران دانسته و می‌گویند که آز آغاز انتشار این ویروس تاکنون نزدیک به 100 خبرنگار و کارمند رسانه‌ای به کرونا مبتلا شده‌اند.

به گزارش افغان نیوز: مجیب خلوتگر، رییس اجرایی نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان«نی» امروز( شنبه، 17 جوزا) به آژانس افغان نیوز گفت که هیچ سیستم بازدارنده‌ای برای مصون ماندن خبرنگاران از ویروس کرونا در افغانستان وجود ندارد و خبرنگاران نیز به دلیل ترس از دست رفتن وظیفه‌ای‌شان، دستورهای پیشگیرانه را درزمینهٔ جلوگیری از یان ویروس، جدی مراعات کرده نمی‌توانند.

 آقای خلوتگر بیان کرد که مسلک و کار خبرنگاری چنین ایجاب می‌کند که خبرنگاران برای جمع‌آوری اطلاعات بیرون از خانه کار کنند؛ اما این امر خبرنگاران و کارمند رسانه‌ای را در برابر ویروس کرونا بیشتر آسیب‌پذیر کرده است.

به گفته او؛ نزدیک به 100 خبرنگار از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون در افغانستان به این ویروس مبتلا شدند که 60 درصد آنان دوباره بهبودیافته اما شمار از آنان هنوز هم با ویروس کرونا دست‌وپنجه نرم ‌می‌کند.

بر بنیاد اطلاعات آقای خلوتگر؛ خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها بیشتر در ولایت‌های کابل، هرات، ننگرهار، قندهار و بلخ به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

رییس اجرایی« نی» حکومت و مدیران رسانه‌ها را در حفظ جان خبرنگاران بی‌توجه دانسته و گفت که «متأسفانه» مدیران رسانه‌ها هم مانند مردم عام جامعه به ویروس کرونا بی باورند و آن را جدی نمی‌گیرند.

او تأکید کرد که حکومت نیز در حفظ جان خبرنگاران بی‌توجه بوده و دسترسی به اطلاعات را آسان نکرده است. این امر سبب شده که خبرنگاران برای جمع‌آوری اطلاعات روزانه در چندین جای مراجعه نمایند و بیشتر در معرض تهدید ویروس کرونا قرار گیرند.

آقای خلوتگر افزود که حکومت و وزارت صحت عامه باید در زمان گسترش ویروس کرونا پیش از درخواست از سوی خبرنگاران، اطلاعات را به دسترس رسانه‌ها قرار می‌دادند، تا خبرنگاران برای کسب اطلاعات و معلومات در چندین مکان مراجعه نمی‌کردند.

خلوتگر بیان کرد که «نی» با گسترش ویروس کرونا برگه راهنمایی« چه باید بکنیم و چه باید نکنیم» را برای مصون ماندن خبرنگاران از ویروس کرونا ترتیب و به دسترس خبرنگاران و رسانه‌ها قرار داده است.

او گفت: افزون بر این، کتاب جیبی را که در آن توصیه‌ها و رفتارهای لازم برای خبرنگاران در شرایط کرونا گنجانیده شده است، نیز تدوین و تا چند روز دیگر چاپ و به دسترس خبرنگاران قرار داده خواهد شد

پیش‌ازاین، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده بود که افغانستان بیشترین شمار کارمندان رسانه‌ای مبتلابه ویروس کرونا را در سطح جهان دارد.

این سازمان روز پنج‌شنبه( 15 جوزا) گفت که از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون نزدیک به 70 خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان 50 تن آنان در کابل هستند. به اساس این گزارش، دو کارمند رسانه‌ای در افغانستان در نتیجه‌ای ابتلا به ویروس کرونا جان‌باخته‌اند.

در بخشی از گزارش این سازمان آمده است که شماری از کارمندان رسانه‌ای مبتلابه ویروس کرونا در افغانستان به دلیل نداشتن امکانات مالی و صحی از درمان مناسب محروم هستند.

بااین‌همه، وزارت صحت عامه کشور اعلام کرده است که  18 هزار و 969 تن در سراسر کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان یک هزار و 763 تن آنان بهبودیافته و 309 تن دیگر آن جان‌باخته‌اند.