آژانس-افغان-خبر

سرویس : گزارش و تحلیل | کد خبر : 16338 | تاریخ : 1399/03/29-14:37:25 |پرینت

حزب گلبدین؛ اشرف غنی باید به ایجاد حکومت موقت تن دهد

حزب-گلبدین؛-اشرف-غنی-باید-به-ایجاد-حکومت-موقت-تن-دهد
حزب اسلامی افغانستان به رهبری گلبدین حکمتیار می‌گوید که اگر حکومت در جریان پروسه صلح و مذاکرات با ایجاد حکومت موقت مخالفت کند، این حزب در شورای عالی مصالحه و هیأت مذاکره‌کننده بین الافغانی شرکت نمی‌کند.

به گزارش افغان نیوز: شماری از اعضای حزب اسلامی افغانستان به آژانس افغان نیوز می‌گویند که اگر حکومت پیش‌شرط وضع کند، موقت موافق نیست؛ زیرا این پیش‌شرط مانع اساسی در برابر صلح بوده و شرکت در مذاکرات کاری«عبث و بیهوده» می‌باشد.

فضل غنی حقمل، یکی از اعضای این حزب می‌گوید که  حزب اسلامی افغانستان در صورت در مذاکرات صلح شرکت میکند که به‌عنوان اپوزسیون رسمی از سوی حکومت شناخته شود. آقای حمقل تأکید دارد که باید شورای عالی صلح از چهار جهت از جمله تیم انتخاباتی آقای غنی، عبدالله، حزب اسلامی و مجموع آقای حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین تشکیل شود

به گفته او؛ شورای عالی صلح باید آخرین مرجع تصمیم گیری در پیوند به تهیه طرح صلح، مدیریت پروسه، تعین هیأت مذاکره کنند و... باشد و هیچ واحدی دیگر حق صلاحیت ویتوی تصمیم‌های این شورا را نداشته باشد و شرایط بر آن وضع نکند.

این عضو حزب اسلامی می‌افزاید که باید مذاكرات به گونه كامل بين الافغانى باشد و هيچ جهت خارجى به‌عنوان ناظر و ميانجى در آن شركت نداشته باشد.

حزب اسلامی، رییس جمهوری غنی را مانع رسیدن به صلح دولت افغانستان با طالبان دانسته و می‌گوید که حکومت زندانيان حزب اسلامى را باآنکه از امضاء معاهده میان این حزب و حکومت سه سال و هشت ماه می‌گذرد، رها نکرده و اگر فشار امریکا نمی‌بود، زندانیان طالبان را نیز آزاد نمی‌کرد.

آقای حقمل در مورد دشمنی امریکا با حزب اسلامی گفت که تجربه صلح این حزب با دولت تحت حمایت امریکا نشان داد که امریکا دشمنی با حزب اسلامی را کنار نگذاشته و به ادعای تیم ارگ، امریکا مانع تطبیق معاهده صلح حزب اسلامی و دولت شده و زندانیان این گروه را از گوانتانامو رها نکرده است.

به گفته او، این در حالی است که امریکایی‌ها زندانیان القاعده، داعش و طالبان را سال‌ها پیش رها نمود اما آخرین زندانی باقی‌مانده در گوانتانامو، زندانیان حزب اسلامی است.

این عضو حزب اسلامی می‌گوید که واشنگتن سال‌ها پیش از آغاز مذاكرات با طالبان، نام‌های رهبران این گروه را از فهرست سیاه خارج و از تعقیب آنان دست کشید؛ اما تاکنون و پس از صلح حزب اسلامی با دولت افغانستان، نام این حزب و رهبران آن در فهرست سیاه این کشور قرار دارد.

حقمل تأکید کرد: «ما ناگزيريم پس‌ازاین؛ سیاست‌ها و موضع‌گیری‌های خود در رابطه به قضاياى داخلى و خارجى را با توجه به همين تصميم و اراده امريكا وضع كنيم».

به گفته اعضای این حزب تا زمانی که اشرف غنی و حكومت او بر تمامى تعهداتش ازجمله «رهايى تمامى زندانيان، ادغام مجاهدين، اسكان مهاجرين، جذب کادرهای حزب اسلامی در حكومت و... عمل نکند» این حزب در هيچ كارى كه تحت مديريت آقای غنی و حکومتش انجام شود؛ شركت نمی‌کند.

حزب اسلامی حکومت آقای غنی را در حفظ جان عالمان دین ناکام دانسته و می‌گوید که در دو سال اخير  نزدیک به 1 هزار و 100 عالم، خطیب و شخصیت‌های جهادی در مناطق تحت تسلط دولت ترور شده که تنها 80 نفر آن در کابل، پروان و کاپیسا از بین برده شده‌اند.

در اخیر این حزب تأکید کرده که همواره بر استقلال و آزادی کشور، خروج بلاقید نیروهای خارجی، خاتمه جنگ و صلح پایدار اصرار داشته و برای رسیدن به این اهداف از هیچ تلاش و قربانی دریغ نکرده است.

محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور شام روز (پنج‌شنبه، 22 جوزا) در یک ویدیوکنفرانس با شورای اتلانتیک امریکا صحبت می‌کرد، در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال ایجاد دولت موقت در افغانستان، گفت که «یک بار این فلم را را دیده‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم آن را تکرار ببینیم».

اشاره‌ی او به اعلام استعفای داکتر نجیب‌الله در جریان مذاکرات با مجاهدین می‌باشد. رییس‌جمهوری کشور این استعفا را همچنان «بزرگترین اشتباه» داکتر نجیب‌الله خواند.

آقای غنی همچنان در این کنفرانس گفت که به‌منظور تسریع روند صلح و آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، دولت افغانستان سه‌هزار زندانی طالبان را با نظارت یک هیأت این گروه آزاد کرده است.

این درحالی است که طالبان نیز در شورای کویته پاکستان بر سر تشکیل هیئت مذاکره کننده با حکومت افغانستان اختلاف نظر پیدا کرده اند، اما یکی از فرمانده پیشین این گروه می‌گوید؛ تاهنوز مشخص نیست که طالبان بر سر چه موارد اختلاف نظر دارند.