آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 16585 | تاریخ : 1399/04/23-16:03:49 |پرینت

قاچاق گوشت و تخم مرغ کم کیفیت به افغانستان

قاچاق-گوشت-و-تخم-مرغ-کم-کیفیت-به-افغانستان
اتحادیه سراسری مرغداران افغانستان از واردات بی‌رویه مرغ زنده، گوشت یخچالی و تخم مرغ بدون کیفت انتقاد کرده و می‌گوید که طی یک سال گذشته، سه فارم بزرگ تولید تخم‌مرغ در ننگر و بیش از 50 فارم دیگر در هرات به دلیل بی‌توجهی حکومت ورشکست شده‌اند.

به گزارش افغان نیوز: انصار الله بختانی، رییس اتحادیه سراسری تولید و مرغداری افغانستان امروز( دوشنبه، 23 سرطان) در نشست خبری گفت که دلیل ورشکستگی فارم‌های تولید و مرغداری در هرات، واردات بی‌رویه محصولات مرغداری از کشور ایران است.

آقای بختانی گفت که اگر واردات بی‌رویه و قاچاق مرغ زنده در کشور دوام داشته باشد و جلو آن گرفته نشود، بیش از یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده در سکتور مرغداری نابود خواهد شد.  او تأکید کرد که واردات مرغ زنده نه‌تنها باعث زیانمند شدن تولیدات داخلی شده بلکه باعث انتقال امراض مختلف نیز در کشور می‌شود.

رییس اتحادیه سراسر مرغداران افغانستان افزود که واردات بی‌رویه تخم‌مرغ از کشورهای همسایه به‌صورت قاچاق که هیچ نوع کنترل بر کیفت و شرایط لازم بر واردات در نظر گرفته نمی‌شود، به‌شدت سکتور مرغداری را در افغانستان آسیب‌پذیر ساخته است.

آقای بختانی گفت که واردات گوشت مرغ یخچالی بدون کیفت و تاریخ گذشته نیز چالش عمده برای سرمایه‌گذاران و سکتور مرغداری در کشور ایجاد کرده است. او تأکید کرد که هیچ‌گونه سیستم نظارتی بر کیفت محصولات وارداتی در بندرهای کشور وجود ندارد و هیچ ارگان هم در این زمینه پاسخگو نیست.

معروف ظفر، معاون اتحادیه سراسری تولید مرغداری افغانستان گفت؛ در سکتور مرغداری که در حد خودبسندگی رسیده، بالغ‌بر یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده که هم‌اکنون در این سکتور بیشتر از 92 هزار به گونه مستقیم و 22 هزار تن دیگر به گونه غیرمستقیم مصروف کار هستند.

به گفته آقای ظفر، در حال حاضر این سکتور سالانه 21 هزار و 900 تن گوشت مرغ و 928 میلیون بیضه تخم‌مرغ تولیدات دارد.

او تأکید کرد که اگر از سکتور مرغداری حمایت صورت بگیرد و جلو قاچاق مرغ زنده و محصولات بی‌کیفت گرفته شود، سرمایه‌گذاران حاضر اند تا 500 میلیون دالر در عرصه‌های مختلف این سکتور سرمایه‌گذاری نمایند تا زمینه کار و اشتغال برای اضافه‌تر از 50 هزار تن نیز فراهم شود.

آقای ظفر گفت که اتحادیه سراسری تولید و مرغداری افغانستان در 13 ولایت کشور نمایندگی فعال دارد و قادر است که در پنج ولایت دیگر هم فعالیت‌های خود را آغاز کند.

مسوولان این اتحادیه پیشنهاد کردند که حکومت باید واردات مرغ زنده و گوشت یخچالی را منع قرار دهد و محصولات مرغداری باید در تفاهم با این اتحادیه وارد کشو شود.

آنان تأکید کردند که حکومت باید زمینه مستقیم نظارت و کنترل بر کیفت محصولات وارداتی مرغداری را برای اتحادیه سراسری تولید و مرغداری فراهم نماید.

این همه در حالی است که با انتشار ویروس کرونا و قرنطین شدن شهرهای بزرگ کشور، محصولات مرغداری از جمله تخم و گوشت مرغ به شدت افزایش یافته بود.