آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 16620 | تاریخ : 1399/04/26-15:36:32 |پرینت

استفاده رایگان زورمندان و کارمندان شرکت برشنا از برق در بلخ

استفاده-رایگان-زورمندان-و-کارمندان-شرکت-برشنا-از-برق-در-بلخ
گروه دادخواهی برق بلخ، از بلند بودن هزینه برق در این ولایت انتقاد کرده و می‌گوید که شماری از زورمندان و کارمندان شرکت برشنا از برق به صورت مستقیم و بدون میتر استفاده می‌کنند.

به گزارش افغان نیوز: احمد خالد ظفریاب، عضو گروه دادخواهی برق بلخ امروز( پنج‌شنبه، 26 سرطان) در نشست خبری گفت که شهروندان بلخ از چندین سال بدین سو به صورت ثابت پول صرفیه برق خود را 6.26 افغانی پرداخت کرده که تفاوت در هزینه برق در بلخ نسبت به سایر ولایت‌ها از سوی شرکت برشنا ناعادلانه است.

آقای ظفریاب تاکید کرد که در بلخ هم باید کتگوری برق کابل تطبیق شود که هزینه برق بر اساس این کتگوری از صفر تا 200 کیلوات 2.5 افغانی و از 200 تا 400 کیلوات 3.75 افغانی است. او گفت که حکومت و شرکت برشنا باید برق بلخ را به لین ترکمنستان وصل کند و هزینه برق را نیزاز 6.25 افغانی به 3.25 افغانی کاهش دهد.

این عضو گروه دادخواهی برق بلخ افزود: «برق وارداتی ازبکستان از حیرتان و بلخ به کابل می‌آید وضایعات بیشتر هم دارد، این درحالی است که دوچند پول صرفیه برق کابل، از شهروندان بلخ هزینه برق گرفته می‌شود که این نا عادلانه است».

جاوید سادات، عضو دیگر گروه دادخواهی برق بلخ نیز گفت که تفاوت« فاحش و ظالمانه» هزینه برق در بلخ نسبت به سایر ولایت‌ها خلاف ماده  6، 22 و 50 قانون اساسی بوده و در مغایرات با مواد قانون قرار دارد.

او تاکید کرد که بلند بودن هزینه برق در بلخ فشار اصلی را روی شهروندان فقیر و مظلوم این ولایت وراد می‌کند در حالی که زورمندان و کسانی که برق بیشتر مصرف دارند از برق مستقیم و بدون میتر استفاده می‌کنند.

فخریه سلیم، عضو دیگر گروه دادخواهی برق بلح گفت که شرکت برشنا دلیل بلند بودن هزینه برق را در بلخ ضایعات برق در این ولایت می‌خواند؛ اما ضایعات برق در نتیجه مدیریت نا سالم حکومت به وجود می‌آید و بیشتر جاها مخالفان مسلح دولت پول صرفیه برق را جمع‌آوری می‌کند.

خانم سلیم افزود که شماری از کارخانه داران و صنعت کاران که برق بیشتر مصرف دارند و با کارمندان شرکت برشنا دوستی و روابط دارند، به جای برق تجارتی به نام خانه‌های رهایشی پول صرفیه برق شان را پرداخت می‌کنند.

او تاکید کرد که برق شماری از کارمندان شرکت برشنا در بلخ از برق به صورت مستقیم و بدون میتر استفاده می‌کنند که پول چنین سوء استفاده‌ها را به نام ضایعات مردم فقیر بلخ پرداخت می‌کند.

به گفته اعضای این گروه حتی شماری از کارمندان شرکت برشنا با گرفتن پول از دوستان و همسایه‌های شان برق آنان را هم به صورت مستقیم وصل می‌کند.

اعضای گروه دادخواهی برق بلخ می‌گوید؛ سه سال است که حکومت حرف و خواسته‌های گروه دادخواهی برق بلخ را نا شنیده  گرفته و در صورت که حکومت باز هم نسبت به حرکت‌های مدنی این گروه بی توجهی اخیتار کند، این گروه حرکت های دیگر از جمله اعتراض گسترده و نافرمانی مدنی را روی دست خواهد گرفت.

بااین‌همه، شرکت برشنا سال گذشته فهرست شماری از زورمندان و افراد سیاسی را در کابل و مزار شریف که میلیون‌ها افغانی از پول صرفیه برق مقروضی داشتند، رسانه‌ای ساخت.