به گزارش افغان نیوز: محمد رحمن قادری عضو شورای ولایتی پکتیا، امروز پنجشنبه( 16، اسد ) به خبرنگار افغان نیوز گفت که عامل اصلی ناامنی ها در این ولایت، موجودیت طالبان پاکستانی بوده که در این اواخر در شماری از ولسوالی ها گسترش یافته است.
آقای قادری بیان کرد، «طالبان پاکستانی در حال سرباز گیری هستند و فعالیت های گسترده دارند. آنان مخارجشان را از طریق جمع آوری عشر و زکات تامین می کنند.
این عضو شورای ولایتی پکتیا گفت: مخالفان مسلح دولت نیز طی ماههای گذشته به کمک کشورهای همسایه و گروه های دهشت افگن در این ولایت نفوذ کرده اند و طالبان محلی را برای ساختن ماین ها و حملات انتحاری آموزش میدهند.
وی افزود: نفوذ طالبان در این ولایت هر روز در حال افزایش بوده و اگر دولت مخالفین را سرکوب نسازد، وضعیت بحرانیتر خواهد شد. به گفته وی، تحرکات گروه طالبان در ولسوالی های زرمت، مرکز گردیز، چمکنی، دندپتان، احمد آباد جانی خیل و اریوب همه روز به صورت پراکنده ادامه دارد.
آقای قادری از حکومت مرکزی خواست که این ولایت را به حال خودش رها نکند و اقدامات جدی را برای سرکوب مخالفین و طالبان پاکستانی روی دست گیرد.
در همین حال، عبدالرحمن منگل، سخنگوی والی پکتیا با رد این گفته ها می گوید که هیچ نگرانی جدی در وضعیت امنیتی این ولایت وجود ندارد و نیروهای امنیتی در همه نقاط حضور گسترده دارند.
او گفت٬ گروه طالبان عملیات پراکنده را بالای پاسگاه های امنیتی انجام می دهند اما توانایی جنگ رو در رو را با نیروهای امنیتی کشور ندارند.
سخنگوی والی پکتیا اظهارداشت که عملیات طالبان پس از آتشبس سه روزه عید قربان کاهش چشمگیری داشته و روزنهی را برای گفتگو های بین الافغانی وسیع تر کرده است.
این درحالی است که رسانههای امریکایی دو روز پیش گزارش دادند که گروه تروریستی داعش در افغانستان در حال جذب آنعده از اعضای طالبان برآمده که از روند گفتگو های صلح نا راض هستند.
براساس این گزارش٬ یکی از فرماندهان مشهور گروه تروریستی داعش با اسم مستعار "عبادالله" گفته است که برخی از هسته های این گروه در شهر های کابل و جلال آبادْ جایی که قصد دارند افراد جهادی پیشین طالبان را جذب کرده و حملات را راه اندازی کنند٬ مخفی شده اند.
گفتنی است که هفتهای گذشته سازمان ملل هشدار داد که گروه تروریستی داعش توانایی انجام حملات مرگبار در شهر ها را دارد و پلان دارد با جذب افراد تندرو و طالبان ناراضی از توافق صلح این گروه با امریکا٬ صفوف خود را نیرومندتر کند.
از سوی هم، گفتگو های صلح نیز با چالش جدی روبرو است. گروه طالبان در واکنش به برگزاری لویه جرگهی مشورتی در پیوند به سرنوشت ۴۰۰ زندانی این گروه از قید حکومت، گفته است که ممکن حکومت افغانستان از این لویه جرگه علیه روند صلح استفاده کند. طالبان اعلام کرده اند که این جرگه حیثیت قانونی ندارد و از مردم افغانستان نمایندگی کرده نمی تواند.