به گزارش افغان نیوز: احمد سلیمان کامل، رییس باشگاه براوو باولینگ و سکرتر جنرال فدراسیون ملی باولینگ افغانستان امروز( پنجشنبه، 27 سنبله) در افتتاح تورنمنت ویژه بانوان زیر نام« صلح و پشتیبانی از این پروسه» گفت: « با راهاندازی این تورنمنت میخواهیم استعداد دختران افغانستان را به جهانیان نشان دهیم و بگویم که حقوق و آزادیهای زنان نباید در پروسه صلح نادیده گرفته شود».
آقای کامل تأکید کرد؛ صلح که به قیمت محدودیت آزادی و حقوق زنان به دست آید برای مردم افغانستان و بهویژه دختران ورزشکار پذیرفتنی نیست.
او افزود که زنان و دختران ورزشکار در افغانستان برای پیشرفتهای کنونی خود 18 سال زحمت کشیدند و صلح که آزادی زنان را سلب و آنان را به دوره عقبماندگی برگرداند، به هیچوجه قابلقبول نیست.
به گفته کامل فدراسیون باولینگ چهار سال پیش ایجاد شد و پیش از ایجاد این فدراسیون ورزش باوولینگ در میان دختران ناشناخته بود و در حال حاضر بیشتر از 50 دخترخانم مصروف این رشته ورزشی است که چندین مسابقه بیرون مرزی با دست آورد نیز داشتهاند.
آقای کمال بیان کرد که دختران باوولنگ کار تاکنون دو مسابقه خارجی در هانکانگ و کویت داشته که تجربیات خوبی از این سفرها کسب کرده و پس از مسابقات هانکانگ افغانستان از رده آخر به جایگاه 160 جهان رسیده است.
گلا جان وفا، رییس فدراسیون تکواندو« ITF» در افتتاح این تورنمنت گفت که زنان افغانستان قربانیان و آسیب دیدگان اصلی جنگ است که نباید حقوق آنان در پروسه صلح نادیده گرفته شود و زنان افغانستان صلح را به قیمت از دست دادن آزادیهایشان نمیخواهد.
به گفته آقای با آمدن صلح نباید زمینه فعالیت زنان در عرصههای مختلف ازجمله ورزش محدود شود؛ زیرا این محدودیت زنان را به بیست سال پیش بر میگرداند.
فضیله حورزاد، عضو تیم ملی باوولینگ نیز از آغاز گفتگوهای صلح در قطر ابراز خرسندی کره و گفت که گروه طالبان پس از سالها جنگ روی میز مذاکره با دولت افغانستان حاضر شدند و «ما خواستار توافقی هستیم که هم در آن صلح تأمین گردد و هم ارزشها، حقوق و آزادیهای را که قانون اساسی به زنان و شهروندان افغانستان قایل شده، حفظ شود».
به باور بانو خورزاد هیچ تصمیمی باارزشتر از قانون اساسی کشور نیست و این قانون تمام آزادی و حقوق برابر را بدون تبعیض جنستی به شهروندان افغانستان قایل شده است و گروه طالبان حق ندارند که این آزادیها و حقوق را نادیده بگیرد و به باورهای خودشان تأکید نماید.
این عضو تیم ملی باوولینگ تأکید کرد که تأمین صلح به هزینه از دستدان آزادی، حقوق و دستآوردهای زنان کشور قابلپذیرش نیست؛ چون زنان افغانستان در چهل سال گذشته قربانی اصلی جنگ بوده و آسیبهای زیادی از جنگ و خشونتها دیدهاند.
بااینهمه، هماکنون پنج باشگاه باوولینگ در کابل و دو باشگاه هم در ولایتهای هرات و مزار شریف وجود دارد و به گفته مسوولان فدراسیون باولینگ در آینده نزدیک دو باشگاه دیگر نیز در کابل و یک باشگاه در ولایتهای کشور ایجاد میشود.