آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 17241 | تاریخ : 1399/07/01-14:52:00 |پرینت

افغانستان سالانه 2.5 میلیارد دالر واردات دارد

افغانستان-سالانه--میلیارد-دالر-واردات-دارد
معاون اتاق تجارت و سرمایه گذای افغانستان می‌گوید که ما سالانه 2.5 میلیارد دالر واردات داریم و ایران باید تعرفه‌ها را بر بازرگانان افغانستان کاهش دهد تا صادارت این کشور افزایش یابد.

به گزارش افغان نیوز: محمد یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان امروز( سه شنبه، اول میزان) در گشایش نخستین «نمایشگاه اختصاصی – تخصصی انرژی، خدمات فنی و مهندسی؛ مخابرات و صنایع وابسته» در کابل گفت که ایران یکی از شبکه‌های بزرگ تجارتی برای افغانستان است که از این طریق می‌تواند به کشورهای فرا منطقه‌ای صادرات داشته باشد.

آقای مومند، بندر چابهار را ظرفیت بزرگ برای تجارت افغانستان خواند؛ اما گفت: «متاسفانه در حال حاضر ظرفیت‌های مورد نظر در این بندر وجود ندارد و اموال بازرگانان افغانستان برای مدت زمان طولانی  در چابهار متوقف می‌ماند». او تاکید کرد که افغانستان سالانه 2.5 میلیارد دالر واردات دارد؛ اما صادرات آن بسیار اندک است.

داوود سلطان زوی، شهردار کابل نیز گفت که این نمایشگاه می‌تواند سرآغاز همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور باشد و شهرداری کابل هم مصمم است تا از تجارب شهرداری‌ شهرهای بزرگ ایران استفاده نماید.

آقای سلطان زوی شهر کابل را یک دریچه باز تجارتی برای ایران دانسته و تاکید کرد که همکاری‌ها میان دو کشور باید بر اساس منافع دو جانبه باشد نه یک جانبه.

سید زمان هاشمی، رییس هیأت عامل اتاق تجارت در این نمایشگاه گفت که ایران باید موانع را از سد راه برخی کالاهای صادراتی افغانستان که از بندر چابهار صادر می‌شود، بردارد و تسهیلات را برای بازرگانان افغانستان ایجاد نماید.

هوشمند، نماینده شرکت برشنا در این نمایشگاه گفت که 50 درصد مردم افغانستان برق ندارد و ما خواستار سرمایه گذاری کشورهای بیرونی از جمله ایران در بخش انرژی هستیم.

به گفته آقای هوشمند؛ ایران با همکاری افغانستان می‌تواند یک بازار رقابتی انرژی در منطقه ایجا نماید و مسائل سیاسی نمی‌تواند مانع این سرمایه گذاری‌های رقابتی شود.

نثار احمد فیضی غوریانی، نامزد وزیر وزارت صنعت و تجارت در این نمایشگاه گفت که زمینه برای سرمایه گذاری تاجران ایرانی در افغانستان فراهم است و بازرگانان ایرانی می‌توانند در شهرک‌های صنعتی افغانستان زمین خریداری و سرمایه گذاری نمایند.

آقای غوریانی واردات قاچاقی را از ایران بزرگترین مشکلات افغانستان دانسته و گفت که وارد شدن کالاهای قاچاقی از مرزهای که در آن گمرک وجود ندارد، زیان‌های سنگین را بر کارخانه داران و صنعت کاران افغانستان وارد کرده است.

بااین‌همه، نخستین نمایشگاه اختصاصی – تخصصی انرژی، خدمات فنی و مهندسی؛ مخابرات و صنایع وابسته به گونه مشترک میان افغانستان و ایران در کابل برگزار و تا سه روز ادامه دارد.

مرتضی مشرفی