آژانس-افغان-خبر

سرویس : سیاسی | کد خبر : 17388 | تاریخ : 1399/07/16-12:03:44 |پرینت

رسانه‌ها باید از گفتگوی پنهانی در قطر پرده بردارند

رسانه‌ها-باید-از-گفتگوی-پنهانی-در-قطر-پرده-بردارند
معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که رسانه‌ها باید از پروسه صلح به گونه‌ای کامل نظارت داشته باشند تا کژی‌های مذاکرات بین‌الافغانی را روشن نمایند؛ چون واقعیت‌های زیادی در آستین قطر وجود دارد.

به گزارش افغان نیوز: عبدالمنان شیوای شرق، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، امروز( چهار شنبه، ۱۶ میزان) در گفتمان گزارشگری صلح که از سوی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست و اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان برگزار شده بود، گفت: حضور رسانه‌های کشور در قطر و مکان گفتگوهای بین‌الافغانی باید در راستای دفاع از مردم و منافع ملی افغانستان باشد نه در راستای مدافع سلیقه‌های شخصی و گروهی کسی.

آقای شرق افزود که نباید هیچ گونه سانسور و فرافگنی در جریان گفتگوهای صلح در قطر صورت گیرد بلکه با نقد، پروسشگری و تحلیل تمامی گوشه‌های پنهان گفتگوهای صلح برای مردم افغانستان روشن شود.

به گفته او، رسانه‌ها باید در پروسه صلح نقش بازدارندگی داشته باشند و طرف‌های که از مسوولیت‌های شان در گفتگوها فرار می‌کنند، از چشم پوشی آنان، پرده برداشته شود.

به باور آقای شرق، رسانه‌ها باید از گفتگوهای صلح با ادبیاد آشتی پذیرانه و مدارا گزارش تهیه نمایند؛ اما نباد این ادبیات مانع بازتاب واقعیت‌ها در گفتگوهای بین‌الافغانی شود.

در همین حال، اسدالله سعادتی، معاون شورای عالی مصالحه ملی در مورد نقش رسانه‌ها در پروسه صلح گفت که رسانه‌ها باید‌ با تهیه خبر بی طرفانه، گزارش و تحلیل از جریان گفتگوهای صلح در قطر شفاف‌سازی نمایند.

آقای سعادتی نقش رسانه‌ها را در پروسه صلح سازنده دانسته و تاکید کرد که رسانه‌ها باید با رویکرد نقد و پرسشگری زوایه‌های پنهان و مبهم گفتگوهای صلح را برای مردم افغانستان روشن نمایند.

معاون شورای عالی مصالحه ملی با بیان این‌که رسانه‌ها باید گزارش صلح را کارشناسانه تهیه نماید، افزود که رسانه‌ها می‌تواند با نقد و تحلیل تمامی کژ رفتاری‌های اطراف گفتگوهای صلح را اصلاح و به چالش بکشند.

آقای سعادتی تاکید کرد که رسانه باید در گفتگوهای صلح صدای قربانیان جنگ را بلند و دیدگاه نخبگان و کارشناسان صلح را برای بهبود پروسه صلح بازتاب دهند.

فهیم دشتی، رییس اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان گفت که رسانه‌ها می‌تواند با شیوه‌های جدید گزارشگری از جریان گفتگوهای صلح کشور را در رسیدن به صلح کمک نماید.

او تاکید کرد که تا کنون روی گزارشگری جنگ بیشتر پرداخته شده؛ اما باید در جریان گفتگوهای صلح رسانه‌ها با ادبیات مدارا جویانه به پروسه صلح کمک نمایند.

این درحالی است که بیش از سه هفته از آغاز مراسم افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان گذشته اما دو طرف نتوانسته‌اند روی طرزالعمل کاری مذاکرات به توافق برسند. گروه‌های تماس هر دو هیأت بیش از ۱۰ بار با هم دیدار داشته‌اند، اما به نتیجه ملموسی دست نیافته‌اند