آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 17466 | تاریخ : 1399/07/23-13:35:30 |پرینت

سکتور مرغداری کشور در حالت ورشکستگی قرار دارد

سکتور-مرغداری-کشور-در-حالت-ورشکستگی-قرار-دارد
اتحادیه سراسری تولید و پروسس مرغداری کشور از بی توجهی حکومت نسبت به این سکتور انتقاد کرده و می‌گوید که به دلیل تلاش کشورهای همسایه برای تسخیر بازار و واردات بی رویه فرآودده‌های مرغداری در سه ماه گذشته ۵۰ درصد فارم مرغداری مسدود و ۵۰ درصد دیگر هم در وضعیت بدی قرار‌ دارند.

به گزارش افغان نیوز: انصارالله بختانی، رییس اتحادیه سراسری تولید و پروسس مرغداری؛ امروز( چهارشنبه، ۲۳ میزان) طی یک نشست خبری گفت که در سکتور مرغداری بیش از یک میلیارد دالر سرمایه گذاری شده؛ اما به دلیل واردات بی رویه فراورده‌های بی‌کیفت از کشورهای بیرونی و فساد در گمرکات؛ این سکتور در وضعیت بدی قرار دارد و به ورشکستگی مواجه است.

آقای بختانی افزود که کشورهای همسایه چون ایران و پاکستان با صادر کردن فراورده‌های مرغداری به قیمت پایین، تلاش دارند بازارهای کشور را به گونه‌ای کامل در اختیار خود قرار دهند و سکتور مرغداری افغانستان از این سیاست کشورهای همسایه زیان‌های زیادی دیده است؛ اما حکومت در زمینه هیچ توجهی ندارد.

او بیان کرد که کشورهای همسایه سال گذشته به هدف زیان رسانیدن به تولید کنندگان و سکتور‌ مرغداری افغانستان؛ تخم مرغ را از نرخ اصلی آن پایین‌تر به افغانستان صادر می‌کردند که این امر آسیب جدی به سکتور مرغداری وارد کرد.

آقای بختانی می‌گوید که در چهار ماه گذشته، سکتور مرغداری بیشترین زیان را در بخش گوشت مرغ دیده و از ۱۰ هزار فارم نزدیک به ۴ هزار فارم آن ورشکست شده است.

حمیدالله نوری، رییس اتحادیه مرغداری هرات نیز گفت که در چند سال گذشته ستکور مرغداری در افغانستان به خود بسندگی رسیده بود؛ اما نسبت به بی توجهی حکومت و واردات بی رویه مرغ زنده و سایر فرارده‌های مرغداری از بیرون در حالت رکود و ورشکستگی قرار دارد.

آقای نوری افزود که دولت باید جلو واردات مرغ زنده را بگیرد و بر واردات مرغ منجمد تعرفه‌های بلند گمرکی وضع نماید.

معروف ظفر، معاون اتحادیه سراسری تولید و پروسس مرغداری افغانستان گفت که سکتور مرغداری در نتیجه بی توجهی حکومت، فساد در گمرکات و واردات بی رویه فراورده‌های مرغداری از بیرون در حالت ورشکستگی قرار دارد.

آقای معروف بیان کرد که اگر حکومت به وضعیت بد سکتور مرغداری توجه نکن،د این اتحادیه در چند روز آینده اعتراض‌های گسترده به راه انداخته و در‌وازه‌های فارم و فابریکات تولید مرغداری را مسدود خواهد کرد.

در اخیر، این اتحادیه با نشر قطعنامه از حکومت خواست که باید یک پالسی مشخص در مورد سکتور مرغداری که بتواند ضمانت اجرایی برای سرمایه گذاران در این سکتور باشد، ایجاد کند.

در قطعنامه آمده است که باید به اتحادیه سراسری تولید و پروسس مرعداری افغانستان حق نظارت و کنترول بر واردات فراورده‌های مرغداری در بندرها و گمرک‌های کشور داده شود. همچنان جلو واردات مرغ زنده که در تمامی کشورها صادرات آن مسدود است، به گونه کامل منع گردد.

بااین‌همه، براساس اطلاعات این اتحادیه؛ در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نفر به گونه‌ مستقیم و ۵۰۰ هزار نفر دیگر به گونه‌ای غیر مستقیم در سکتور مرغداری مصروف کار اند و در صورت ورشکستگی این سکتور، آنان نیز شغل و کار‌ شاان را از دست خواهند داد.