آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 17505 | تاریخ : 1399/07/27-14:30:35 |پرینت

11 میلیون افغان در مرز بحران غذایی قرار دارند

-میلیون-افغان-در-مرز-بحران-غذایی-قرار-دارند
مسوولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند: نزدیک به ۱۱ میلیون جمعیت کشور که ۳۵ درصد می‌شود، پس از گسترش ویروس کرونا با ناامنی حاد غذایی روبرو شده و در حالت بحرانی به‌سر می‌برند.

به گزارش افغان نیوز: حشمت الله غفوری، معین آب و منابع طبیعی وزارت زراعت؛ امروز( یک‌شنبه، ۲۷ میزان) در مراسم تجلیل از روز جهانی غذا گفت که تغییر اقلیم، جنگ و گسترش ویروس کرونا در کشور روی مصونیت غذایی تاثیر منفی گذاشته و فقر را افزایش داده است.

آقای عفوری افزود؛ با آنکه کشت کندم در جریان امسال بیشتر از ۵ درصد افزایش یافته؛ اما هنوز هم کشور با کمبود ۱.۳ متریک تن گندم مواجه است و تلاش‌ها جریان دارد تا در سال‌های آینده این کمبود جبران شود.

به گفته این معین وزارت زراعت؛ از ۳۰ نبات که کشت آن در جهان معمول است، در افغانستان ۹ نوع آن کشت می‌شود و اگر این نباتات به گونه میکانیزه و درست کشت شود، فقر و کمبود مواد غذایی در کشور رفع خواهد شد.

احمد ویس بصیری، معین تخنیکی اداره ملی تنظیم امور آب در این برنانه گفت که افغانستان برای مهار فقر و ایجاد مصونیت غدایی نیاز به مدیریت آب دارد؛ زیرا کشت و محصولات زراعتی‌ که مواد غذایی را تامین می‌کند، نیاز به آبیاری معیاری دارد.

عزت الله صدیقی، معین مسلکی اداره ملی حفاطت محیط زیست گفت که افزایش جمعیت، صنعتی شدن شهرها و افزایش تجمع در شهرها به زنجیره غذایی، آب و هوا به شدت آسیب رسانده است. او تاکید کرد که افزایش جمعیت شهری نسبت به نفوس روستا‌ها بر مصرف غذا و مصونیت غذایی تاثیر منفی گذاشته است.

آقای صدیقی افزود: " غذا از زمین تامین می‌شود و زمین نیاز به آب دارد؛ اما تغییرات اقلیم، افزایش جمعیت و رشد صنعت به منابع آبی زیان رسانده است".

به گفته آقای صدیقی؛ ۳۰ تا ۴۰ درصد ذباله‌های شهر کابل را مواد غذایی تشکیل می‌دهد و رستورانت‌ها، سالن‌های عروسی و شهروندان در ضایع شدن مواد غذایی نقش اساسی دارند.

راجندرا آریال، رییس سازمان خوارک و زراعت ملل متحد گفت که این سازمان تعهد دارد که سکتور خصوصی، دولت و کشاورزان را در پایداری سیستم غذایی کمک نماید.

به گفته آقای آریال؛ این سازمان در ۷۵ سال گذشته پس از ایجادش، روی مصوونیت غذایی و برچیدن فقر و گرسنگی کار کرده است؛ اما هنوز هم‌ میلیون‌ها کودک، مرد و زن در سراسر جهان با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

بر اساس اطلاعات سازمان خوارک و زراعت ملل متحد از ۷.۶ میلیارد جمعیت جهان دو میلیون نفر آن دسترسی منظم به مواد غذایی ندارند و در حالت گرسنگی به سر می‌برند.

بااین‌همه، سازمان خوارک و زراعت ملل متحد با عضویت ۱۳۰ کشور جهان در سال ۱۹۴۵ ایجاد شد و امسال از روز جهانی غذا با شعار" کاشت، تغذیه پایدار با همدیگر" از هفتاد و پنجمین سال تاسیس‌اش تجلیل کرد.