آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 17675 | تاریخ : 1399/08/15-14:13:37 |پرینت

مرگ و میر کودکان و مادران ناشی از گرسنگی

مرگ-و-میر-کودکان-و-مادران-ناشی-از-گرسنگی
معاون دوم‌ ریاست جمهوری و نامزد وزیران صحت عامه و زراعت می‌گویند که نبود امنیت غذایی و انواع سوء تغذیه در کشور باعث وخامت وضعیت صحی و معیشتی شهروندان کشور و افزایش مرگ میر کودکان و مادران شده است.

به گزارش افغان نیوز: سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، امروز( پنج‌شنبه، ۱۵ عقرب) در مراسمی تحت نام" سومین سالگرد راه اندازی آجندای ملی امنیت غذایی و تغذیه" گفت که امنیت غذایی نه تنها در افغانستان بلکه در جهان در وضعیت بدی قرار دارد و براساس آمارهای سازمان‌های معتبر تا سال ۲۰۵۰ از ۹ ملیارد جعمیت جهان نیمی آن گرفتار سوء تغذی خواهد شد.

معاوم ریاست جمهوری گفت که در زمینه امنیت غذایی با خطرات جدی مواجه است و هم اکنون ۱۳ میلیون نفر که ۴۴.۶ درصد می‌شود، فاقد امنیت غذایی است که ۳.۹ میلیون آن با عدم مصونیت غذایی شدید روبرو اند.

آقای دانش افزود که ۹.۶ درصد جمعیت روستا نشین و ۲.۹ درصد شهر نیشنان در کشور با عدم امنیت غذایی مواجه است، این نشان می‌دهد که جمعیت روستا نیشین کشور با خطرات بیشتر امنیت غذایی روبرو هستند.

دانش، نابودی محیط زیست، گران بودن مواد خوارکی، کمبود آب و زمین همچنان جنگ‌ دوامدار را در کشور از عوامل عمده‌ای فقر و عدم امنیت غذایی شهروندان دانسته و گفت که "آجندای ملی امنیت غذایی و تغذیه" به هدف تامین غذایی کافی و سالم برای تمامی شهروندان کشور سه سال پیش راه اندازس شد.

انورالحق احدی، نامزد وزیر وزارت زراعت در این نشست گفت که افغانستان در شماری کشورهای قرار دارد که شهروندان آن به دلیل کمبود مواد غذایی و مشکلات اقتصادی، مصونیت غدایی ندارد.

آقای احدی افزود که دولت افغانستان هنوز در تولید مواد خوارکی به خود بسندگی نرسیده و امسال با کمبود ۱.۵ میلیون تن گندم مواجه است. او تاکید کرد که تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان در سال‌های آینده نزدیک با مساعد ساختن ۶ هزار هکتار زمین برای زراعت و آبیاری به خود بسندگی در زمینه تولید مواد غذایی برسد.

به باور‌ آقای احدی، جنگ دوامدار در کشور باعث از بین رفتن زمین‌های زراعتی و افزایش فقر شده و امنیت غذایی را به شدت آسیب رسانده است.

احمد جواد عثمانی، نامزد وزیر وزارت صحت عامه گفت که کمبود و عدم مصونیت غذایی سیستم تغذیه را در کشور مختل کرده که این امر باعث به وجود آمدن امراض گونان در میان شهروندان شده است.

آقای عثمانی افزود که افغانستان از جمله کشورهای است که آمار عدم مصونیت در میان شهروندان آن بسیار بلند است و در نتیجه کمبود غذا ۳۶ درصد کودکان به مرض قد کوتاهی گرفتار اند.

به گفته او، بحران و گسترش ویروس کرونا در کشور مصونیت غذایی آسیب بیشتر رسانده و فقر را افزایش داده است.

بااین‌همه، سه سال پیش حکومت وحدت ملی به هدف حفظ صحت و سلامت شهروندان و بهبود وضعیت معیشتی آنها" آجندای ملی امنیت غذایی و تغذیه" را به عنوان چتر واحد هماهنگی در ۲۴ میزان ۱۳۹۶ راه اندازی کرد.