به گزارش افغان نیوز: هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم کشور، امروز چهارشنبه(8، دلو ) در برنامه حسابدهی دولت به ملت گفت: این وزارت در سال مالی ۱۳۹۹ مجموعاً ۲۰۱ ساحه معدن با مقیاس کوچک و بزرگ را که شامل مواد ساختمانی، تزئیناتی، نفرایت، پولی میتال و مس می گردد، در ۱۶ ولایت تثبیت نموده و همچنان مطالعات محیط زیستی قبل از معدن کاری و تثبیت ساحات آسیب پذیر از خطرات طبیعی و تعیین پارامتر های محیط زیستی را روی ۸ معدن اجرا کرده است.
آقای چخانسوری، اعطای ۲ قرارداد معدنکاری به مقیاس بزرگ برای شرکت های معدنکاری، صدور ۱۶ جواز معدنکاری به مقیاس کوچک در بخش های سنگ های تزئیناتی و مواد ساختمانی و اخذ منظوری ۶۷ ساحه مختلف به شمول ۳۱ ساحه معدنکاری خودسر از شورای عالی اقتصادی به هدف اعطای جواز را از دست آوردهای عمده این وزارت عنوان نمود.
او تصریح نمود که مطابق استراتیژی رسمی سازی معدنکاری های غیرقانونی، ۷۴۵ فعالیتهای معدنکاری غیرقانونی در ۳۴ ولایت کشور سروی و شناسایی شده، پلان تطبیقی آنها ترتیب و گزارشات این ساحات به شورای امنیت ملی، وزارت امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی شریک گردیده است. ساحات متذکزه همچنان ثبت بانک معلوماتی معدنکاری خودسر نیز گردیده است.
وزیر معادن وپترولیم همچنان گفت که تعهدات چارچوب حسابدهی متقابل جینوا، تعهدات مربوط بانک جهانی در بخش برنامه تشویقی، کمک های بلاعوض انکشافی پالیسی، پلان عمل بهبود اجراات مالی و تکمیل سفارشات کمیته میک، از فعالیت های وزارت معادن وپترولیم در راستای تعهدات ملی و بین المللی است.
او اضافه نمود که وزارت معادن و پترولیم در سال مالی ۱۳۹۹، هفت پروژه عمدۀ انکشافی را در ولایات مختلف پلان نموده بود که از آن جمله ۲ پروژه آن تکمیل و کار ۵ پروژه آن بیش از۹۰ درصد پیشرفت داشته است.
این درحالی است که مطالعات صورت گرفته در افغانستان نشان میدهد که حدود ۱۴۰۰نشانهی معدنی، مواد معدنی و ذخایر مواد معدنی به ارزش بیش از یک تریلیون دالر تثبیت شده است.