به گزارش افغان نیوز: عباس بصیر، وزیر تحصیلات عالی کشور، امروز شنبه( 25، دلو ) در برنامه حسابدهی دولت به ملت گفت: براساس پلانهای ترتیب شده، این وزارت توانسته است 97 درصد بودجه عادی و 78 درصد بودجه انکشافی خود را به مصرف برساند.
آقای بصیر افزود که بعضی از پروژهها به دلیل تهدیدات امنیتی، عدم پرداخت پول به موقع به شرکتها، ضعف مدیریتی بعضی شرکتهای قراردادی و مداخله ادارات محلی تطبیق نشده اند.
وی گفت: این وزارت جهت مبارزه با فساد اداری نیز توانسته است 52 سند تقنینی داخلی را بازنگری و دو سند تقنینی دیگر را در جریده ثبت نماید.
وزیر تحصیلات عالی اظهار داشت که بیماری کووید 19 برای نظام تحصیلی افغانستان یک انقلاب دیجتیالی را بوجود آورد که با تصویب سیستم آموزشی آنلاین، دیگر محصلین خیالی در صنف حضور نخواهند داشت.
آقای بصیر گفت: به منظور تربیه نیروی بشری مسلکی، متخصص و متعهد، دسترسی پوهنتونها به پیش رفت های سریع تکنالوژی؛ نصاب درسی مطابق ارزشهای اسلامی، ملی و بین المللی تغییر خواهد کرد.
وی افزود: به منظور پیشرفت تاکنون 165 رشته تحصیلی شناسایی شده تا نصابهای شان را مطابق به معیار های جهانی و نیازمندیهای بازار کار بازنگری و انکشاف دهند. به گفته او، 71 برنامه علمی تاکنون بازنگری شده و قرار است سال 1400 این پروسه تکمیل گردد.
او در اخیر تاکید کرد که وزارت تحصیلات عالی در سال آینده، استادان و کارمندان را به برنامه ماستری و دوکتورا به خارج از کشور اعزام خواهد کرد. همچنان، پروسه های تدارکاتی پروژه ها نیز طی مراحل خواهد شد.
این درحالی است که بزرگترین سرمایه اقتصادی نیروی کاری تواناست، آموزش از این نگاه، یک سیاست اقتصادی است و باید کاملا معطوف به توسعه باشد.