آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 19785 | تاریخ : 1400/03/17-15:00:34 |پرینت

زمینه تدریس آنلاین در مکاتب و دانشگاه‌ها باید فراهم شود

زمینه-تدریس-آنلاین در-مکاتب-و-دانشگاه‌ها-باید-فراهم-شود
اتحادیه‌های مکاتب خصوصی و دانشگاه‌ها می‌گویند که اگر قرنطین تداوم پیدا کند، دولت باید زمینه آموزش به صورت آفلاین و آنلاین را بیشتر فراهم کند.

به گزارش افغان نیوز؛ محمد داوود بابر، رئیس عمومی اتحادیه سرتاسری مکاتب خصوصی، امروز دوشنبه( 17، جوزا ) در یک نشست خبری گفت که اگر قرنطین تداوم پیدا کند، تدریس در مراکز آموزشی و تحصیلی باید به شکل حضوری در تجمعات کوچک ( 10 تا 20 ) نفر در صنف صورت گیرد.

آقای بابر افزود؛ اعتبار دهی رسمی به این پروسه از جانب وزارت‌های معارف، تحصیلات و دیگر نهاد‌های ذیربط صورت گیرد، در غیر آن دولت باید در بخش تامین هزینه‌های سکتور های تعلیمی خصوصی به شمول کرایه تعمیر، پرداخت معاش معلمین و کارمندان، معافیت‌های مالیاتی و جبران خسارت های وارده کمک کند.

وی افزود: دولت براساس قانون اساسی و سایر قوانین نافذه کشور، موظف به حمایت و پشتیبانی از سکتور آموزشی است. دستگیری و کمک جز مکلفیت‌های دولت است  که باید متناسب با شرایط عمومی کشور صورت گیرد.

بابر اظهارداشت که دولت در شرایط بحرانی نه تنها سد راه مراکز آموزشی و تحصیلی قرار گیرد بلکه باید جدی ترین حامی آنها باشد؛ زیرا آینده کشور به دست جوانان رقم خواهد خورد. 

به گفته او، حکومت با سیاست‌های غیر مسوولانه خود نه تنها به کمک این سکتور مبادرت نورزیده بلکه آسیب‌های جبران ناپذیری را به سکتور آموزشی و تحصیلی خصوصی تحمیل کرده است.

در همین حال، داکتر عزیز الله امیر، عضو اتحادیه پوهنتون‌های خصوصی گفت: برخورد یک جانبه با این سکتور و تعطیل آن به بهانه کرونا، به معنی فلج کردن چرخه آموزش و پرورش در کشور است و این کار نه تنها کمک به رشد و آبادی کشور نیست بلکه تحمیل زیان‌های جبران ناپذیر دیگری است.

آقای امیری گفت: سکتور های آموزشی و تحصیلی معطوف به قانون اساسی کشور از نهاد های کمک کننده به پیشرفت محسوب می‌شوند. هر گونه برخورد غیر مسوولانه با آن به معنی جلوگیری از آبادی خواهد بود.

وی افزود: اکنون تمام سالن‌های عروسی، حمام‌ها، مراسم فاتحه خوانی و سایر اماکن پر تجمع قرنطین نیستند تنها مراکز آموزشی و تحصیلی مسدود شده اند. این یک جفای بزرگ  و به معنی خاک پاشیدن به چشم جامعه است و هیچ‌گونه کارکردی معطوف به تامین صحت ندارد.

از سوی هم، محمد عزیز میدان وال، رئیس اتحادیه مکاتب خصوصی شهر کابل گفت: وزارت صحت عامه به جای حل بحران و کمک به جامعه، تلاش برای پیچیده کردن وضعیت دارد و زمینه را برای فروپاشی و نفوذ دشمنان نظام بیشتر مساعد می‌سازد.

او خاطر نشان کرد؛ ما از هر طرح و پالیسی که ضامن صیانت جان شهروندان باشد، استقبال کرده وحمایت می‌کنیم. اما تعطیل مکاتب و دانشگاه‌ها به معنی تعطیلی آموزش بیش از چند میلیون دانش آموز و محصل در کشور است.

این درحالی است که پس از گسترش موج سوم ویروس کرونا، دولت تمامی نهاد‌های تحصیلی و آموزشی را برای دو هفته در 16 ولایت کشور تعطیل اعلام کرد.