به گزارش افغان نیوز؛ وزارت امور خارجه کشور، امروز (سهشنبه، ۸ سرطان) با نشر اعلامیهای از نتایج نشست وزیران خارجهی ائتلاف جهانی مبارزه با داعش استقبال و بر مبارزهی مشترک و همهجانبهی منطقهای و جهانی علیه تهدید تروریسم تأکید کرده است.
نشست وزیران خارجهی این کشورها روز گذشته در شهر روم، پایتخت ایتالیا برگزار شد. وزارت خارجه امریکا با نشر اعلامیهای گفته است که اشتراککنندگان در این نشست، از تلاشهای دولت افغانستان در راستای مبارزه با شاخهی خراسان داعش قدردانی کردهاند.
اعلامیه میافزاید که آنان همچنین بر ادامهی تلاشهایشان برای سرکوب گروه داعش تأکید و گفتهاند که این تلاششان باید جامع، هماهنگ و چندجانبه باشد.
آنان گفتهاند که محافظت از غیرنظامیان در جریان عملیاتها برای سرکوب داعش بهعنوان یک اولویت باید درنظر گرفته شود.
همچنین اشتراککنندگان تأکید کردهاند که قوانین بینالمللی در این مورد از جمله قوانین بشردوستانهی بینالمللی و حقوق بشر بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل تحت هر شرایطی از جانب کشورها رعایت شود.
وزیران خارجهی ائتلاف جهانی مبارزه با داعش متعهد شدهاند که همکاریهایشان روی اینکه هستهی مرکزی داعش در عراق و سوریه و شبکههای وابستهی به آن در سراسر جهان قادر به ایجاد دوبارهی هیچگونه قلمرو یا تهدید سرزمینها، مردم و منافع کشورها نباشد، تمرکز کنند.
آنان گفتهاند که داعش دیگر هیچ منطقهای را در جهان تحت کنترل ندارد، اما این تهدید همچنان پابرجا است که این گروه فعالیت خود را در مناطقی که ائتلاف فعال نیست، از سر گیرد و نیروهای امنیتی و غیرنظامیان را هدف قرار دهد.
در همین حال، اشتراککنندگان در نشست وزیران خارجهی ائتلاف جهانی مبارزه با داعش تأکید کردهاند که برای مقابله با احتمال فعالشدن دوبارهی این گروه و بازسازی شبکههای مرتبط به آن، باید بهگونهی هماهنگ اقدام شود.
به نقل از اعلامیه آنان، این امر شامل تخصیص منابع کافی برای تداوم تلاشهای نیروهای ائتلاف و شرکای مشروع علیه داعش و حمایت تثبیتکنندهی قابل توجه بهمنظور حفاظت از غیرنظامیان و رسیدگی به عواملی که جوامع را آسیبپذیر میکند، میشود.
این درحالی است که رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، روز دوشنبه( ۷، سرطان) با انتشار تصاویری در حساب توییتری خود گفت که ملا نبی، یکی از فرماندهان شبکه حقانی، جنگجویان گروههای مختلف از جمله «لشکر طیبه» را سازماندهی کرده و از طریق مرز افغانستان برای جنگ در ولایتهای خوست، پکتیا، پکتیکا و لوگر میفرستد.