به گزارش افغان نیوز؛ فضل الرحمن فاضل، رئیس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، امروز شنبه( ۱۷، میزان ) در این نمایشگاه گفت که تلاش دارد در سراسر کشور ۴۲۶ مکتب مسلکی ایجاد کند تا شاگردان دانش انستیتوت تخنیکی و مسلکی را بیاموزند.
وی افزود که این اداره افراد مسلکی و شایسته را جذب میکند تا توانمندی دانش آموزان حرفهای تر شود. بنابراین، کسانی که جذب این اداره می شوند، ارزشهای ملی و اسلامی را باید حفظ کنند.
آقای فاضل میگوید که اکنون اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی ۶۴ هزار شاگرد دارد و تلاش دارد در سال جاری بیش از ۱۲۰ هزار شاگرد را جذب کند.
در همین حال، روح الله هوتک، مسوول مطبوعاتی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که این اداره از ۹۸ بخش تشکیل شده و از این میان ۵۸ بخش شان فعال و متباقی غیر فعال هستند.
آقای هوتک اظهارداشت که شاگردان توانمندیهای زیادی دارند و نیاز به حمایت دولت دارد تا بتوانند انگیزه بیشتر برای کار پیدا کرده و داشتههای شان را به نمایش بگذارند.
وی تصریح کرد، این اداره تا به حال ۷۶۰ عنوان کتاب چاپ شده در عرضههای تخنیکی دارد و بیش از ۲۱۷ کتاب دیگر زیر کار قرار دارد تا در آینده ها شاگردان بتوانند از آن استفاده کنند. همچنان، بیش از ۳۸۳ عنوان کتاب برای مردم توزیع شده است.
آقای هوتک با ابراز نگرانی گفت: ۷۲ مکتب در سراسر کشور تعمیر ندارد و از مسوولان امارت اسلامی طالبان میخواهیم که در این قسمت توجه جدی کنند.
او گفت که ۶۰ درصد مردم در سراسر کشور بی سواد، ۳۰ درصد مسلکی و ۱۰ درصد مختصص و ۸۵ درصد بیکار هستند.
از سوی هم، عبدالخالق صادق، معین وزارت معارف گفت که این وزارت تلاش دارد تا در قسمت توانمند سازی جوانان بیشتر کار کنند و کشور به خودکفایی برسد؛ زیرا وقتی شاگردان مسلکی شوند، دیگر به وابستگیهای کشورهای خارجی نیاز نخواهد بود.
اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی درحالی توانمندیهای شاگردان شان را به نمایش گذاشته و سه هواپیمایی بدون سرنشین را به پرواز درآوردند که بسیاری از دانشآموزان مکاتب به دلیل فرار معلمین و نبود بودجه کافی، از رفتن به مکتب بازماندهاند.