آژانس-افغان-خبر

سرویس : رویدادهای مهم | کد خبر : 21486 | تاریخ : 1400/08/14-11:02:22 |پرینت

امریکا دو شرکت اسراییلی را در فهرست سیاه سایبری قرار داد

امریکا-دو-شرکت-اسراییلی-را-در-فهرست-سیاه-سایبری-قرار-داد
دولت امریکا، دو شرکت اسرائیلی «ان اس او گروپ» و «کاندرو» سازنده نرم افزار جاسوسی، شرکت نرم افزار روسی و دو شرکت کسب و کار خارجی دیگر را در فهرست سیاه فعالیت‌های سایبری خود قرار داد.

به گزارش افغان نیوز؛ به نقل از تلویزیون الجزیره انگلیسی، دولت امریکا، دو شرکت اسرائیلی «ان اس او گروپ» و «کاندرو» سازنده نرم افزار جاسوسی، شرکت نرم افزار روسی و دو شرکت کسب و کار خارجی دیگر را در فهرست سیاه فعالیت‌های سایبری خود قرار داد.
 

وزارت تجارت امریکا اعلام کرد در واکنش به نقش این شرکت‌ها در طراحی و ساخت نرم افزار‌های جاسوسی و قاچاق ابزار مخرب، نام شان را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
 

بر اساس این گزارش، وزارت تجارت امریکا اعلام کرده، پس از آنکه مشاهد شده این شرکت‌ها تهدیدی آشکار برای شهروندان امریکایی به شمار می‌آیند آن‌ها را تحریم کرده است. دو شرکت اسرائیلی ان اس او گروپ و کاندرو، نرم افزار‌های جاسوسی طراحی کرده اند که برای هدف قرار دادن روزنامه نگاران، کارکنان سفارتخانه ها، کسب و کارها، فعالان و دانشگاهیان مورد استفاده قرار گرفته بود و به همین علت تصمیم گرفته شد در فهرست سیاه قرار گیرند.
 

همچنین، شرکت‌های فناوری پازیتیو (مثبت) در روسیه و سی اس آی سی در سنگاپور به علت قاچاق ابزار جاسوسی که برای دسترسی به اطلاعات مردم عادی سراسر دنیا به کار برده می‌شد در فهرست سیاه قرار گرفتند.
 

تصمیم گیری برای افزودن نام این شرکت‌ها به فهرست سیاه فعالیت سایبری در کمیته‌ای متشکل از وزارتخانه‌های تجارت، امور خارجه، دفاع، انرژی و گاهی وقت‌ها هم وزارت خزانه داری اتخاذ می‌شود. دولت بایدن گفته این اقدام نشان می‌دهد که حقوق بشر را درست در کانون سیاست خارجی خود قرار داده است.
 

فهرست سیاه یاد شده در سال ۱۹۹۷ ایجاد شد تا شرکت‌های خارجی در کشور‌هایی همچون عراق نتوانند به ادوات و تجهیزاتی دست پیدا کنند که در تولید سلاح‌های کشتار جمعی کاربرد دارد. اما در ده سال گذشته، فعالیت‌ها در این حوزه بر جرایم سایبری متمرکز شده و برای برخورد با تهدید‌هایی که در فضای مجازی متوجه امریکاست در دستور کار قرار گرفته است.
 

شرکت‌هایی که در این فهرست قرار می‌گیرند، اجازه نخواهند داشت برای واردات هیچگونه فناوری امریکایی اقدام کنند.
دیگر کشور‌ها نیز از داد و ستد فناوری امریکایی با شرکت‌های فهرست سیاه محروم می‌شوند.