به گزارش افغان نیوز؛ در نامهای سناتوران زن از دو حزب جمهوریخوا و دموکرات که عنوانی جو بایدن، رییس جمهور این کشور نوشته شده، از دولت او خواسته که در این طرح باید به این موضوع که امریکا چگونه واکنش سازمانهای بینالمللی، مانند سازمان ملل نسبت به طالبان را رهبری خواهد کرد، پرداخته شود.
در نامه سناتوران زن امریکا آمده است که خروج این کشور از افغانستان، دستاوردهای زنان و دختران افغان را که به سختی بهدست آمده است، به خطر میاندازد.
در نامه آمده است که سال گذشته نزدیک به سهونیم میلیون دختر به مکتب میرفتند، ۱۰۰ هزار زن در دانشگاههای دولتی و خصوصی شامل بودند.
آنان در نامه گفتهاند که زنان افغان در زمینهی تجارت و مشاغل دولتی نیز موفقیتهایی بهدست آورده بودند، چنانچه بیش از هزار زن کارآفرینی میکردند و زنان به سمتهای عالی در دولت نیز شامل شده بودند.
در نامه آمده است که زنان و دختران افغان در نبود یک دولت قانونی و نیروهای نظامی افغانستان جهت محافظت از آنها، اکنون تحت سلطهی «رژیم طالبان» درآمدهاند.
سناتوران امریکایی تاکید کرده که طالبان در اعمال وحشیانه، منزوی ساختن زنان و محروم کردن آنان از زندگی و آزادی سابقه دارند.
آنان در نامهای شان گفتهاند: «رهبران طالبان قول داده بودند که در حکومت جدید با زنان خوب رفتار میشود اما؛ زنان قربانی ضربوشتم و قتلهای هدفمند شدهاند و از بیرونشدن از خانه بدون سرپرست مرد منع شدهاند».
در نامه آمده است که دولت پیشین افغانستان گرچه ناقص بود اما؛ تابع قانون اساسی بود که حقوق بشر و آزادی بیان و اجتماع را برای زنان و مردان ترویج میکرد و به آن تعهدات پایبند بود.
این سناتوران خطاب به جو بایدن نوشته است: «شما متعهد شدهاید که طالبان را برای حمایت از حقوق زنان و دختران تحت فشار قرار دهید و اعلام کردهاید که امریکا با مردم افغانستان که در برابر حکومت طالبان مقاومت میکنند، مشارکت پایدار خواهد داشت. ما از طریق قانونگذاری و تعامل با دولت شما برای تحقق تلاشها مشورت میدهیم و پشتیبانی و شرایط را برای تحقق آن فراهم میکنیم. زنان و دختران افغان اکنون به اقدام ما نیاز دارند».
سناتوران زن امریکایی خطاب به رییس جمهور امریکا گفتهاند که پس از این درخواست، مشتاقانه منتظر توضیحاتی از طرف دولت او در مورد طرح مورد نظر میباشند.
این در حالی است که دیدبان حقوق بشر نیز در گزارش تازهای خود آورده است که قوانین امارت اسلامی طالبان در افغانستان، فعالیت زنان مدد رسان بشردوستانه را در بیش از نصف این کشور با محدودیت شدید مواجه کرده است.