به گزارش افغان نیوز؛ عبدالعلی یفتلی، رییس اتحادیه قالینبافان بدخشان به آژانس افغان نیوز میگوید که بخش قالینبافی زنان در بدخشان به دلیل قرنطینه ویروس کرونا، تغییرات سیاسی و روی کار آمدن امارت اسلامی طالبان، به مدت هفت ماه تعطیل شده بود.
رییس اتحادیه قالینبافان بدخشان گفت که با تلاشهای زیاد، اکنون بخش قالینبافی زنان در این ولایت دوباره فعال شده است.
آقای یفتلی میگوید؛ 15 سال میشود که کارخانهای قالینبافی در بخش زنان را راه اندازی کرده و از این طریق برای بیش 100 زن قالینباف زمنیهای کار را در ولایت بدخشان فراهم کرده است.
یفتلی تصریح کرد: « در مدت تعطیلات، از بی کاری به مشکلات کلان اقتصادی مواجه گردیده بودیم و از این که دوباره زمینهی کار برای بانوان مساعد گردیده خوشحال هستیم».
رییس اتحادیه قالینبافان بدخشان از مسوولان امارت اسلامی میخواهد که زمینه فروش و نمایشگاه قالین وطنی را در داخل و خارج از کشور مهیا و به گونهای جدی از قالین بافان زن، حمایت نمایند.
زنان قالینباف در بدخشان از این که مسوولان امارت اسلامی طالبان به آنان اجازهی فعالیت داده اند، ابراز خرسندی کرده و از طالبان می خواهند که به زنان اجازه دهند تا به فعالیتهای اقتصادیشان در بخشهای مختلف ادامه دهند.
خانم نیلوفر از جمله زنان قالینباف در بدخشان میگوید که پیش از تعطیلات و تحولات اخیر در کشور در کارخانه قالینبافی کار میکرد اما؛ اکنون در خانه برای رفع مشکلات اقتصادی به کار قالینبافی ادامه میدهد. او افزود که در کنار قالینبافی به درس و تحصیل خود نیز رسیدگی میکند.
زنان قالینباف در کنار بافندگی قالین، به کارهای زینتی توشک، بالشت، دستمال و سایر لوازم زنیتی برای عروسیها مصرف کار هستند.
معزالدین احمدی، رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت بدخشان میگوید که مسوولان امارت اسلامی مانع فعالیتهای اقتصادی زنان به ویژه زنان قالینبافان نخواهد شد.
احمدی افزود که مسوولان امارت اسلامی در بدخشان تلاش دارد تا برای زنان شاغل، زمینه کار را در یک فضای اسلامی فراهم کنند.
او تاکید کرد که امارت اسلامی در آینده نزدیک زمینهی فروش قالینهای وطنی را در داخل و خارج از کشور فراهم خواهند کرد.
زینتیترین قالینهای جهان در افغانستان بافت میشود. این قالینهای با کیفت و زینتی نتیجۀ تلاشها و کار شبانه روزی کارگرانِ کمدرآمدِ در بخش بافندگی قالین است که بیشتر آنان را زنان تشکیل میدهند.
پیش از این قالینهای دست باف افغانستان بازار جهانی داشت؛ اما بیشتر این قالینها به نام و نشان پاکستان به بازارهای جهانی عرضه میشد.