به گزارش افغان نیوز؛ نیویارک تایمز به تازگی در گزارشی گفته است که عبدالسلام رحیمی، رییس دفتر اشرف غنی، رییس جمهور فراری افغانستان مجرای ارتباطی پنهان با رهبران طالبان به شمول ملا برادر، سراجالدین حقانی و مولوی یعقوب، پسر ملا عمر ایجاد کرده بود.
بر بنیاد گزارش نیویارک تامیز، رییس دفتر غنی پس از بازگشت از قطر با اشرف غنی و حمدالله محب، مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان دیدار کرده و نتیجه ارتباطش با طالبان را در میان گذاشته که در واقع یک نوع تسلم شدن بر اساس مذاکره بود.
این روزنامه امریکایی در گزارش خود آورده که طالبان موافقت کرده بودند، آتشبس دو هفتهای بر قرار شود تا هیاتی از کابل بتواند به دوحه سفر و روی جزییات حکومت انتقالی کار کند.
براساس این توافق قرار شده که غنی لویه جرگه برگزار کند تا مذاکره با طالبان را تایید نماید. پس از آن غنی از ریاست جمهوری کنارهگیری کند و قدرت را به لویه جرگه بسپارد تا آن نهاد از طالبان بخواهد دولت تشکیل دهد.
در گزارش آمده که بلافاصله پس از این دیدار تیم مذاکره کننده خلیلزاد دو تلفن دریافت کرده که سلام رحیمی در تماس نخست گفته است که غنی با طرح موافقت کرده و آماده است از قدرت کنارهگیری کند.
تلفن دوم از سوی محب بوده که به گفته دیپلماتهای امریکایی در مذاکرات دخیل بود. محب گفته که کنارهگیری غنی مشروط است و در صورتی استعفا میدهد که خواستهایش مورد توجه قرار بگیرد اما؛ محب این سخنان را کتمان کرده و گفته ارتباطی به حرفهای رحیمی نداشته است.
نیویارک تایمز همچنان گفته که امرالله صالح، معاون غنی پیش از 15 آگیست در حالی که مشغول دیدارهای امنیتی در کابل بود، به طور مخفیانه به پنجشیر گریخت که این سبب بینظمی امنیتی شد و گروههای جنایی محلی که بیشتر آن ها به پولیس وصل بودند، منتتظر بودند تا دست به چپاول و تاراج بزنند.
به گفته نیویارک تایمز، محب پیشاپش آماده فرار شده بود. او هرگز به طالبان اعتماد نداشت و فکر میکرد که قبلا وارد پایتخت شدهاند. محب بعدا گفت که خلیل حقانی به او تلفن زده و خواسته تا تسلیم شود. این روزنامه نوشته که پس از فرار غنی، مکنزی، جنرال امریکایی در کابل با ورود نیروهای طالبان به کابل مخالفت نکرد.
این روزنامه امریکایی در اخیر آورده که اشرف غنی در معرض خطر آنی قرار نداشت. محافظان او حضور داشتند و بعد از ظهر روز 15 آگیست، از نیروهای طالبان در نزدیکی قصر ریاست جمهوری خبری نبود.
متین بیک، رئیس دفتر غنی در مصاحبهای گفته است: «ارگ امنترین نقطه افغانستان آن بود».
این در حالی است که اشرف غنی، رییس جمهور فراری افغانستان به روز 15 اگست با شماری از افراد نزدیک خود از کشور فرار کرد و پس از آن طالبان بر افغانستان تسلط یافت.