آژانس-افغان-خبر

سرویس : بین الملل | کد خبر : 22431 | تاریخ : 1400/10/25-12:54:36 |پرینت

تجارت جهانی چین در سال گذشته به 6 تریلیون دالر رسید

تجارت-جهانی-چین-در-سال-گذشته-به-تریلیون-دالر-رسید
دفتر عمومی گمرک چین با نشر آماری گفته است؛ با وجود تاثیرات منفی کوید – 19 بر اقتصاد جهانی، تجارت این کشور در سال گذشته، به رقم بی‌پیشینه 6.05 تریلیون دالر رسیده است.

به گزارش افغان نیوز؛ رویتر گزارش به نقل از رسانه‌های چینی گزارش داده است که بنیان‌های اقتصاد بلندمدت و قدرتمند چین باعث شده است که اقتصاد این کشور همچنان رشدی پایدار را در تجارت خارجی تجربه و میزان مجموعی واردات و صادارت چین در سال گذشته میلادی، به رقم بی‌پیشینه برسد.
لی کویون (Li Kuiwen) مدیر مرکز آمار و تحلیل اداره عمومی گمرک چین گفته است که واردات و صادرات کلی اجناس از چین در سال ۲۰۲۱ به سطحی جدید رسید و برای نخستین بار ارزش آن از شش تریلیون دالر امریکا فراتر رفت.

به گفته او میزان تجارت خارجی چین در سال ۲۰۲۰، از پنج تریلیون دالر امریکا فراتر رفته بود و همین امر باعث تقویت جایگاه چین، به عنوان اصلی‌ترین کشور تجارت کننده در جهان، شد، اما در سال ۲۰۲۱ این ریکاردنیز شکسته شد.

در گزارش رویترز آمده است که رسیدن به این جایگاه برای چینی‌ها با توجه به این که همه گیری ویروس کرونا وضعیت اقتصادی وخیمی را برای اقتصاد جهانی رقم زد، تلاشی مضاعف را طلب می‌کرد. البته چینایی ها با همه چالش‌هایی که پیش رو داشتند، توانستند میزان تجارت خارجی خود را همچنان افزایش دهند.

چین پیشتاز مهار کووید- ۱۹ بود که باعث شد روند توسعه اقتصادی و همچنین میزان تولید و مصرف در این کشور افزایش یابد که منجر به رشدی پایدار در تجارت خارجی این کشور شد.

رویترز در گزارش خود آورده است که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱ میلادی تولید ناخالص داخلی چین به رقم 12.96تریلیون دالر رسید که حاکی از افزایش 9.8 درصدی آن در مقاسیه با سال 2020 بود.

در سال ۲۰۲۱ واردات و صادرات اجناس واسطه‌ای چین، به ترتیب 24.9 درصد و 28.6 درصد افزایش افزایش یافت و واردات محصولات مصرفی نیز به صورت سالیانه رشدی 9.9 درصدی را تجربه کرد.

با بهبود اقتصاد جهانی و افزایش تقاضا در خارج از مرز‌های چین، این کشور رشدی باثبات را تجربه کرد که شامل تقویت حمایت مالی از کسب و کار‌های کوچک و متوسط بود و همین امر باعث بهبود فضای کسب و کار و تسهیل تجارت برون مرزی شد.

این در حالی است که در سال ۲۰۲۱، سطح مبادلات چین با کشور‌های طرح کمربند و جاده 23.6 درصد افزایش یافت که جهشی چشمگیر بود. روند اجرای توافق تجاری موسوم به «شراکت اقتصادی جامع منطقه ای» بین کشور‌های چین، جاپان ، نیوزیلند، آسترالیا و شش کشور عضو آسه آن، از اول جنوری امسال برای تقویت هرچه بیشتر تجارت و سرمایه گذاری‌های منطقه ای، رسما آغاز شد.