به گزارش افغان نیوز؛ آمار وزارت مالیه آمریکا نشان داد که بدهی عمومی ایالات متحده به علت استقراض بالا در دوره همهگیری کرونا، دیروز، برای نخستین بار از مرز 30 تریلیون دالر گذشت.
ژاپن و چین هر کدام با داشتن به ترتیب یک تریلیون و 300 میلیارد و یک تریلیون و هشت میلیارد دالر در خزانهداری آمریکا، همچنان بزرگترین طلبکاران خارجی آمریکا باقی ماندهاند و بابت تمام پولی که (از آنها) قرض گرفته شده، بهره طلبکار هستند.
آمریکا حدود هشت تریلیون دلار به نهادهای خارجی (به جز ژاپن و چین) بدهکار است که این نهادها شامل نهادهایی از انگلیس، ایرلند، برزیل، کانادا، فرانسه، هند، بلژیک و تایوان و هنگکنگ هستند.
همچنین دولت آمریکا شش تریلیون و 500 میلیارد دلار به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی نظامی خود بدهکار است. در جریان همهگیری کرونا، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نیز با خرید شدید هزاران میلیارد دلار اوراق قرضه خزانهداری و اوراق بهادار، ترازنامه خود را دو برابر کرد و به هشت تریلیون و 900 میلیارد دلار رساند.
از آنجاییکه مقامات و اقتصاددانان آمریکایی نتوانستند همهگیری کرونا و واکنشهای بعدی آن را پیشبینی کنند و این همهگیری مخارج دولت و در پی آن، بدهی ملی را از پایان سال 2019 تاکنون هفت تریلیون دلار افزایش داده است، این رقم تکاندهنده، بسیار زودتر از آنچه پیشبینی میشد، به دست آمد.
کسری بودجه آمریکا در سال مالی 2021 در مجموع بالغ بر دو تریلیون و 770 میلیارد دلار بود که از رکورد بیسابقه سال گذشته اندکی کمتر است اما همچنان با هزینههای کلان دوره کرونا مطابقت دارد.
به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، رقم 30 تریلیون دالر به علت برنامههای دولت برای همهگیری کرونا که «مزیتهای بیکاری گسترده، حمایت مالی برای کسب و کارهای کوچک و پرداخت دستمزدها را تأمین میکرد، سالها زودتر از آنچه قبلا پیشبینی میشد، سررسید.» تمامی این طرحها با استقراض و وامگیری پرداخت شده است.
«دیوید کلی»؛ استراتژیست ارشد مدیریت دارایی بانک جیپی مورگان، به «سیانان» گفت: این بدهی به این معناست که آمریکا «در طولانی مدت فقیرتر میشود» و «مالیاتدهندگان آمریکایی باید برای مستمری افراد در چین و ژاپن مالیات بپردازند، زیرا آنها طلبکار هستند.»
با این حال، «میشائیل پترسون»؛ مدیر ارشد اجرایی موسسه پترسون توضیح داد: «مشکلات ساختاری که ما از نظر مالی با آن روبرو هستیم، مدتها قبل از همهگیری وجود داشت» و کرونا فقط «مشکلات را تشدید کرد.»
به گفته تحلیلگران، این بدهی به این معناست که آمریکا «در طولانی مدت فقیرتر میشود» و «مالیات دهندگان آمریکایی باید برای مستمری افراد در چین و ژاپن مالیات بپردازند زیرا آنها طلبکار هستند.»
این آمارها در حالی است که طبق اظهارات «برنی سندرز»؛ نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مراکز آماری این کشور، 52 میلیون نفر در آمریکا گرسنهاند و 90 میلیون نفر دیگر در تهیه غذا و دارو با مشکلات جدی مواجهاند.