به گزارش افغان نیوز؛ مسوولان بانک جهانی روز سهشنبه (30 حمل) گفته اند که این تصمیم با در نظر داشت بحران عمیق اقتصادی، افزایش قیمت انرژی و مواد خوراکی در افغانستان از سوی مقامهای بانک جهانی گرفته شده است.
آنان بدون ذکر نام خود به خبرگزاری رویتر گفته اند که ارزش مجموعی این پروژهها 450 میلیون دالر است.
بر بنیاد گزارشها، بانک جهانی تمویل مالی بخش معارف افغانستان را از سر نگرفته است در حالی که مصارف 150 میلیون دالری آن از چهار پروژه عمده بانک جهانی است.
در گزارش آمده که بانک جهانی به تاریخ 29 مارچ در واکنش به تصمیم امارت اسلامی طالبان مبنی بر مسدود نگهداشتن مکاتب دختران، چهار پروژه را در افغانستان تعلیق کرد، پروژههای که ارزش آن به 600 میلیون دالر میرسید.
این پروژهها قرار بود از طریق صندوق امانت بازسازی افغانستان (ARTF) تمویل و از سوی دفاتر ملل متحد در بخشهای معارف، صحت زراعت و معیشت تطبیق شود.
صندوق وجهی بین المللی (IMF)، بانک جهانی و وزارت مالیه ایالات متحده ناوقت دوشنبه اعلام کردند که قرار است صندوق امانت بازسازی افغانستان و سایر تمویل کنندگان منابع مالی جمعهای آینده با هم در مورد وضعیت اقتصادی و مشکلات مصوونیت غذایی در افغانستان صحبت کنند.
منابع آگاه گفته اند که نمایندگان صندوق وجهی بین المللی، بانک توسعهای اسلامی و هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز در جلسه اشتراک خواهند کرد.
این در حلی است که بانک جهانی هفته گذشته اعلام کرد که وضعیت اقتصادی در افغانستان بینهایت وخیم شده است و عاید سرانه در چهار ماه نخست سال روان میلادی در این کشور در مقایسه با چهار ماه نخست 2021 بیش از 33 در صد کاهش یافته است.
به گفته این بانک نزدیک به 37 درصد خانوادهها در افغانستان پول برای خرید غذا ندارند و 33 درصد خانوادهها فقط پول برای خرید غذا داشتند نه چیزی بیشتر از آن.