به گزارش افغان نیوز؛ آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل گفتهاست اگر صادرات غذایی از اوکراین در حد دوران قبل از جنگ از سر گرفته نشود، جهان ممکن است با قحطی که چند سال ادامه خواهد داشت روبهرو شود.
آنتونیو گوترش گفتهاست که جنگ، ناامنی غذایی در کشورهای فقیرتر را به دلیل افزایش قیمت، بدتر کردهاست. او افزوده که حمله روسیه به اوکراین ناامنی غذایی را که بر اثر گرمایش زمین و همهگیری کرونا با دشواری روبهرو بود، افزایش داد.
حمله روسیه به اوکراین باعث قطع عرضه گندم و روغن و… از بنادر اوکراین شدهاست که پیش از این مقدار زیاد مواد غذایی از آن صادر میشد و این باعث کاهش عرضه در جهان و افزایش بهای محصولات شدهاست.
سازمان ملل گفته است که بهای مواد غذایی به گونه تقریبی ۳۰ درصد بالاتر از زمان مشابه در سال گذشته است.
این سازمان افزودهاست که اگر همه دست به دست هم دهیم به اندازه کافی برای همه مواد غذایی وجود دارد اما؛ اگر این مشکل را« همین امروز حل نکنیم، با شبح کمبود مواد غذایی در ماههای آینده روبهرو میشویم».
آقای گوترش هشدار داده که این بحران بدون ورود محصولات اوکراین و همچنین کود تولیدی روسیه و بلاروس به بازار راه حل مؤثری ندارد.
وی گفتهاست که روسیه باید اجازه دهد غلات انبارشده در بنادر اوکراین در فضایی امن صادر شود، در غیر آن باید سایر مسیرهای انتقال این غلات بررسی شود.
در همین حال، دیوید بیزلی، رییس برنامه خواربار جهانی هشدار داده که باز نشدن بنادر اوکراین به معنی اعلان جنگ علیه امنیت غذایی جهان است که به قحطی، بیثباتی و مهاجرت گسترده منجر خواهد شد.
همزمان بانک جهانی بودجه تازهای به ارزش ۱۲ میلیارد دالر را برای پروژههایی با هدف حل ناامنی غذایی اعلام کرد. به این ترتیب مبلغ موجود برای این نوع پروژهها به بیش از ۳۰ میلیارد دالر در ۱۵ ماه آینده میرسد.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در نشست روز چهارشنبه گفت: روسیه جنگ غلات به راه انداخته، و به یک بحران جهانی دامن زدهاست و این در حالی انجام میشود که میلیونها نفر از قبل در خطر گرسنگی بودند، به خصوص در خاورمیانه و افریقا.
نشست سازمان ملل درباره بحران غذایی جهان در حالی روز چهار شنبه(28 ثور) برگزار میشود که این سازمان میگوید که ظرف دو سال، شمار کسانی که در ناامنی شدید غذایی به سر میبرند از ۱۳۵ میلیون نفر به ۲۷۶ میلیون نفر رسیدهاست.